Шоколадний торт-мус
Інгредієнти:
– молочний шоколад – 455 г,
– вершкове масло – 225 г,
– яйця – 6 шт.
Спосіб приготування:
Подрібніть шоколад, наріжте на маленькі шматочки масло й помістіть усе в невелику каструлю. Поставте її на водяну баню так, щоб дно не торкалося води. Розтопіть інгредієнти.
В окремій ємності збийте яйця, також помістіть масу на водяну баню й підігрівайте протягом хвилини, не перестаючи збивати. Зніміть із водяної бані та збивайте блендером ще 5 хвилин.
Додайте яєчну масу в шоколадну, акуратно розмішайте, щоб зберегти максимум легкості.
Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть маслом. Перелийте масу у форму й помістіть її на деко, попередньо наливши на нього гарячої води. Поставте в духовку, розігріту до 220°, на 20 хвилин.
Перші 5 хвилин торт випікають без фольги, а під час наступних 15-ти його необхідно накрити.
Готовий десерт охолоджуйте не менше 4 годин, після чого акуратно дістаньте його з форми, пройшовшись по краях змоченим у гарячій воді ножем.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися