Недільне курча
Інгредієнти:
– 1 тушка курчати (вагою 1,6 кг),
– 75 г масла вершкового,
– 1 цибуля ріпчаста,
– 100 г паштету із шинки,
– 50 г свіжих кришок хліба,
– 150 г вершків,
– спеції: 1 ст. л. свіжої подрібненої зелені шавлії або 1 ч. л. сухої шавлії, сіль, перець чорний мелений, 1 ст. л. червоного солодкого меленого перцю.
Спосіб приготування:
На жаростійкій сковороді розтоплюють 25 г масла, додають дрібно нарізану цибулю, перемішують. У жаростійкому посуді розігрівають (1 хв.) ще 25 г масла, додають дрібно нарізану курячу печінку й готують її під кришкою 1–2 хв.
Збивають паштет, шавлію і приправи до однорідної маси.
Пальцями обережно відтягують шкіру від м’яса тушки (так, щоб її не пошкодити). Вкладають приготовлену начинку між шкірою і м’ясом грудки. Кладуть у сковороду з цибулею та маслом решітку для смаження і вкладають курча грудкою вниз.
Розтоплюють решту (25 г масла) в маленькій мисці, додають червоний перець і змащують сумішшю половину курчати.
Накривають кришкою так, щоб могла виходити пара, і готують 7–11 (12) хв. Перевертають грудкою вверх і змащують сумішшю масла та червоного перця другу половину курчати. Готують не накритим ще 11–16 (18) хв. або доти, доки сік (якщо проткнути м’ясо виделкою) не стане прозорим. Перекладають готове курча на тарілку, накривають фольгою й дають відстоятися 15 хв.
Для приготування соусу, вливають вершки в масло на сковороді, доводять до кипіння, перемішують 1–2 рази. Заправляють за смаком.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися