11954
17:59 24.032017

Година Землі 2017: що відбуватиметься в Україні?

Цікаве 4608

 25 березня о 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня. Цього року кампанія Година Землі прагне привернути увагу українців до нашої природної спадщини та допомогти природним паркам України.

new-36382

Цього дня парки відчинять свої двері для всіх бажаючих зустріти пробудження природи. Люди зможуть допомогти їм на волонтерських засадах працею або іншими ресурсами, влаштувати пікнік на природі чи взяти участь у запропонованих активностях.

Цього року до Години Землі приєднався гурт Тартак, учасники якого особисто прийматимуть участь у відновленні Голосіївського парку: «Ми живемо в часи, коли людство надто сильно сконцентроване на матеріальному – на споживанні, на розвагах… Мені хочеться, щоб ми більше думали про майбутнє. Просте споживання, яким би технологічним розвитком воно не підтверджувалося, рано чи пізно може призвести до катастрофи. Хочеться, щоб людство, споживаючи, вчилося відтворювати, щоб значна частина творчої енергії була спрямована не на створення у людини нових потреб, а на збереження того, що дає всі ці можливості, – планети, природи, повітря, води, чистоти того всього», – коментує Олександр Положинський, лідер гурту Тартак.

Ті, хто не зможе відвідати парки 25 березня, матимуть можливість допомогти обраному природному об’єкту іншим чином. На онлайн-ресурсах Години Землі та веб-сторінках парків-учасників вказані їхні потреби. Долучитися може кожен – попрацювати волонтером, надати матеріальну чи іншу допомогу: https://www.facebook.com/events/1131623653630091/.

Ідея та креативні матеріали розроблялися креативним агентством TABASCO.

«Вже декілька років поспіль ми працюємо з WWF. Ми повністю поділяємо ідею відповідального споживання і хочемо донести цю думку до інших українців. Цього року WWF в Україні вирішив акцентувати увагу на збереженні природних ресурсів: парків, природної спадщини, лісів та заповідних зон – в Україні таких чимало. Ми розробили спеціальну серію макетів, в яких закликаємо кожного українця обрати національний парк, якому він хоче допомогти, та зручний для себе спосіб допомоги на сайті WWF, щоб мешканці парків прокинулися в чистіших та кращих умовах», – говорить Вікторія Енкіна, директор з роботи з клієнтами TABASCO.

Що відбуватиметься у Києві 25 березня під час Години Землі

8:30 – Лікування старого дуба, триватиме близько 5 годин. Адреса: вул. Полковника Потєхіна, 14а.

10:30 – Відновлення лісу разом із гуртом Тартак (висадка сосен) у Кончі-Заспі. Паралельно прибиратимемо ліс, розвішуватимемо кажанятники (хатинки для червонокнижних кажанів) та встановлюватимемо інформаційні стенди. Адреса: Столичне шосе, 45, напроти бази «Динамо». Збір біля стели Національного природного парку «Голосіївський», що знаходиться неподалік від зупинки 43 автобуса (вихід з м. «Видубичі»). Координати – 50°19’10.8″N 30°33’51.4″E.

14:00 – Укріплення каскаду озер. Висадка кущів калини, барбарису та ін. біля озера Дідорівка. Також проводитиметься розвішування кажанятників і прибирання лісу. Адреса: вул. Генерала Родимцева, 6а.

18:00 – Екологічний лекторій, екоквести, майстер-класи, акустичний концерт, фуд-корт від НаУКМА (Національний університет «Києво-Могилянська академія»). Адреса: вул. Іллінська, 9.

19:00 – Концерт-медитація музичного колективу «Два Дерева» у кафе «Дари Макоші», організований партнером Години Землі «Зелена школа». Адреса: вул. Маршала Малиновського, 4.

19:30 – у закладі «Чародім» відбуватиметься показ екофільмів. Адреса: вул. Кирилівська, 31в, кв. 2.

20:30 – Вечеря при свічках в Organic Café by Glossary. Адреса: вул. Володимирська, 40/2.

20:30 – Вечеря при свічках у вегетаріанському кафе One Planet. Адреса: вул. Кожум’яцька, 16а.

Також із 20:30 до 21:30 символічно вимкнуть світло основні культурні пам’ятки Одеси, Львова, Кам’янського, Мелітополя, Кривого Рогу, Полтави, Хмельницького, Запоріжжя та інших міст.

Події в інших містах під час Години Землі: https://www.facebook.com/events/1131623653630091/.

Детальнішу інформацію можна отримати за посиланнями:

* Година Землі 2017: http://wwf.panda.org/eh17

* Як долучитися до Години Землі: http://wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh17/sign_up/

* Допомогти нацпаркам України: http://wwf.panda.org/uk/our_work/ecoeducation/campaigns/eh17/help_parks/ * Подія у ФБ: https://www.facebook.com/events/1131623653630091/ * Подія у ВК: https://vk.com/godyna_zemli

За додатковою інформацію звертайтеся:

Немикіна Валерія,

координатор кампанії Година Землі в Україні

Моб: +38 097 90 80 681 e-mail: vnemykina@wwfdcp.org wwf.panda.org/ukraine

Інформаційна довідка

Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Ми закликаємо громадськість, приватні компанії, представників урядових структур та місцевих спільнот символічно вимкнути світло на одну годину 25 березня 2017 року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій. Також у темряву поринуть сотні знакових споруд світу на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери.

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато фундаментальніший і більш довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

Окрім того, Година Землі щороку спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему – боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, а також збереження річок та лісів, «зеленого» способу життя тощо.

Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже понад 50 млн людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 роках Година Землі охопила понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 172 країнах. За ці роки в рамках Години Землі по всьому світу були втілені тисячі природоохоронних ініціатив. Україна підтримує кампанію 9-й рік поспіль. У 2016 році до Години Землі приєдналися понад 75 українських міст і містечок.

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у понад 100 країнах за підтримки більш ніж 5 млн людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою. Цього можна досягти шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів, запобігання їх марнотратному споживанню та зменшенню рівня забрудненості довкілля.

Креативне агентство TABASCO ― незалежне креативне агентство №1 в Україні. Спеціалізація – створення і проведення інтегрованих рекламних кампаній. Клієнти TABASCO отримують більше, ніж просто креативну рекламу – вони отримують стратегічний підхід до досягнення поставлених бізнес-завдань. Агентство також займається стратегічним креативом та брендингом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах