26669
15:24 21.032019

Ужгородський гурт «4исла» презентував нову пісню. Відео

Цікаве 1927

З 21 березня сингл «Свобода?» доступний на музичних сервісах Google Play, iTunes, Spotify та інших.

Як і попередня творчість гурту, новий доробок має серйозний соціальний зміст. У тексті пісні музиканти порушили питання продажу людської свободи, що, напередодні виборів в Україні, є особливо актуальною темою.

“Зазвичай, коли хтось говорить про свободу, то думає лише про особисту. Вона прирівнюється до понять корисливості та зиску, тому не дивно, що одна людина з легкістю стане жертвувати свободою інших заради власних інтересів. Свобода – це відповідальність, і не кожен здатен розпорядитися нею належним чином. Набагато легше віддати її комусь вищестоящому за обіцянки гарного життя”, – ділиться роздумами вокаліст і автор слів пісні Геннадій Донецький. – “Ще вчора ми вмирали за свободу, а сьогодні знову вибираємо на ролі лідерів – негідників. Не заради якоїсь вищої мети, а просто тому, що так зручніше”.

Для “4исел” пісня “Свобода?” є особливою не лише завдяки порушеній в ній темі, але і завдяки новому підходу до її написання.

“Зазвичай Гена приносить вже готові пісні, з готовою гармонією, на яку ми разом робимо аранжування, але цього разу вийшло навпаки – спершу був задум рифу, а вже у процесі роботи над ним було підібрано текст, який ідеально вписався у завершену форму. Для більшості гуртів це стандартний підхід, але для нас це знову щось нове у творчості”, – розповідає басист гурту Стас Копча. – “Також хочу відмітити чудову роботу Уляни Донецької, доньки Гени. Ми вкотре запросили її виконати партію бек-вокалу, але під час запису вона, несподівано для нас, видала таку потужну імпровізацію, з якою фінал пісні зазвучав просто неймовірно. Ми дуже задоволені кінцевим результатом!”.

Автором обкладинки синглу в черговий раз став ужгородський дизайнер Борис Рабел. Раніше ним для гурту вже були створені обкладинки для синглів “Эпитафия”, “Открой мне дверь” та “Словно птицы”.

Гурт “4исла” існує з 2005 року. На сьогодні у доробку гурту 2 повноформатних альбоми та 8 синглів. Нагадаємо, раніше гурт заявив про рішення тимчасово відмовитися від випуску лонгплеїв на користь синглів.

Агентство комунікацій ПАЗЛ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини