25653
19:43 2.012019

Закарпатці об’єдналися, аби допомогти чоловікові, що сам виховує 4 доньок

Цікаве 5424

Юрій Каращук із села Тур’я Поляна Перечинського району після смерті дружини сам виховує 4 доньок. Чоловік докладає максимальних зусиль, аби забезпечити дітей всім необхідним. Однак, є ряд питань, які одинокому батькові вирішити наразі доволі важко. Дізнавшись про історію Юрія, допомогти зголосилися звичайні люди.

Першою про Юрія розповіла ужгородка, керівниця благодійного центру «Спаси і сохрани»  Марія Гичка-Сидор. У соціальній мережі фейсбук вона створила групу допомоги чоловікові. Волонтерка зазначила, що дружина Юрія померла, а вирішувати побутові проблеми, особливо ті, що пов’язані із ремонтом будинку, чоловікові складно. Перші небайдужі відгукнулися буквально одразу. Було зібрано одяг, продукти харчування до святкового столу, засоби гігієни. Дівчатам привезли письмовий стіл, килим, посуд.

“Дівчатка – дуже  хороші і скромні. Незважаючи на доволі складні побутові умови, кажуть, що у них все є. Однак, я б дуже хотіла, щоб у них були дійсно гідні умови проживання. Тому будемо намагатися допомогти їм», —  сказала Марія.

Карпатський об’єктив” поспілкувався з Юрієм, і той розповів, що влітку їздить на заробітки у Словаччину, фарбує дахи будинків. Таким чином за сезон заробляє кошти, які впродовж року використовують на харчування. У зимовий період Юрій малює мультфільми. Має замовників з-за меж Закарпаття. Це дає можливість забезпечувати основні потреби дітей.

“Моїй старшій донечці — 15 років. Молодшій — 3. Щоправда, вона має певні труднощі зі здоров’ям, тож поки перебуває у спецзакладі. Вона дуже розумна у мене, прямо міністр! Зараз вона вже вчиться стояти. Дуже сподіваюся, що буде ходити”, — розповів Юрій Каращук.

Односельчанка Надія Готра відгукується про Юрія позитивно. Каже: чоловік старається з усіх сил, аби його діти були доглянуті і мали необхідні речі. “Юрій дійсно любить дівчат. До молодшої їде, як тільки має можливість. Дуже хочеться, аби у них у всіх було гарне майбутнє”, — прокоментувала пані Надія.

За словами Марії Гички-Сидор, наразі родині Каращуків необхідні теплі ковдри та шафа для одягу. У будинку слід робити косметичний ремонт, але вирішувати це питання зарано, бо ж спочатку необхідно перекрити дах. Деревина для перекриття старого будинку вже є. Також Юрій потроху заміняє внутрішні двері, аби зменшити тепловтрати. Потреб насправді ще багато, а тому у волонтерів є сподівання, що їх теж вдасться вирішити. Охочі долучитися до допомоги Юрієві можуть сконтактувати з пані Марією за номером 050-553-07-97.

 

 

Ольга Різак

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Всі новини