21095
21:40 22.042018

«Sakura Wine 2018» - рожеве свято, що дарує радість. ФОТО, ВІДЕО

Цікаве 6100

Навесні Ужгород переживає свою найкращу пору – коли вулиці потопають у рожевому буянні сакур та магнолій. Щороку, на таке неофіційне свято молодості, краси і любові, до Ужгорода з’їжджаються тисячі туристів. Цьому сприяє і щорічний фестиваль рожевих вин «Sakura Wine».

Відбувся фестиваль цими вихідними, 21-22 квітня, у старовинних підвалах архітектурно-історичного комплексу “Совине гніздо”. Свої вина представили 25 виробників з різних куточків України. Скуштувати безліч сортів рожевого чи червоного, відвідати лекції виноробів, або ж просто послухати виступи відомих закарпатських гуртів – приїхали гості навіть з-за кордону.

Велику білоруську родину Малкевичів ми зустріли на фестивалі вина. Приїхали до Ужгорода за порадою своїх львівських друзів.

“Ми на Закарпатті вже третій день. Від Ужгорода просто у захваті! Ми навіть не уявляли, що нам у вас так сподобається. Ми наче побували в Японії. Ця архітектура, сакури, вино… Що ще треба для щастя?!”, – ділиться враженнями голова сімейства пан Данило.

Знані винороби краю та гості з інших куточків України розташувалися у винних підвалах, пропонуючи продегустувати і придбати свою продукцію. Враховуючи сакурову тематику заходів в Ужгороді, на фестивалі окремо презентовані кращі рожеві вина з різних куточків світу – Франції, Угорщини, Словаччини, Італії тощо. Але найперше – з нашого квітучого Закарпаття.

“Спеціально до цього фестивалю ми приготували вино “Сакура”. Це рожеве вистояне вино із сорту винограду трамінер. Звісно не обійшлося і без секретів. Усі не розкриємо, але зазначу, що там є квіти сакури. Частуємо вином усіх туристів. Усім дуже смакує! Коштує пляшка такого вина 100 грн. Але якщо люди торгуються, то йдемо на зустріч”, – розповів один із найвідоміших виноробів області Тиберій Бортек.

Представити свою винну продукцію приїхали і винороби із сонячної Херсонщини.

“Ми привезли на Закарпаття справжнє шато. Натуральні вина Трубецького завоювали міжнародне визнання і зайняли свою нішу на українському ринку – преміальних авторських теруарних українських вин. Це єдине історичне шато України. Дотримуючись принципу теруарності «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького» виробляє вина на 100% із винограду, вирощеного на власних виноградниках, і може гарантувати контроль якості на всіх етапах народження вина. На фестиваль ми приїжджаємо вже другий рік поспіль. Нам у вас дуже подобається!”, – розповів пан Олександр.

Окрім вина гості фестивалю мали можливість спробувати і смачні страви, приготовані місцевими кулінарами на фудкорті біля «Совиного гнізда». Аби відвідувачі змогли щось лишити собі на згадку про сакуровий сезон 2018 року, на території винного фестивалю організували тематичну фотозону. Загалом варто відзначити оформлення бекстейджу свята – сакури у горщиках, штучні сакури, інші квіти фестивального рожевого кольору, інсталяції з винною атрибутикою.

А ось родзинкою відкриття фестивалю став запальний виступ оркестру Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, який виконував популярні пісні українських та зарубіжних зірок сцени різних часів. Глядачі не лише слухали талановитих поліцейських, але й підспівували і підтанцьовували одному з кращих музичних колективів області. А ось ввечері на відвідувачів фесту чекав сюрприз – виступи відомих місцевих виконавців серед яких хор «Катнус», гурти «Чаламада» та «308».

Тож свято безперечно вдалося. Цьому підтвердженням були повні задоволення очі ужгородців та гостей міста.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини