1919
12:00 16.052016

Де відбудеться Євробачення 2017?

Цікаве 1516

євробаченняВідгримів пісенний конкурс Євробачення 2016 і вже почалася «битва» українських міст за проведення Євробачення 2017.

Мери п’ятьох українських міст заявили про бажання прийняти у себе міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2017”. На проведення вже претендують Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та Херсон. Чиновники сподіваються на залучення інвестицій та обіцяють організувати все на вищому рівні.

Поки що, найбільш імовірним місцем проведення “Євробачення-2017” називають НСК «Олімпійськи» у Києві. Принаймні для мера столиці Віталія Кличка місце проведення Євробачення-2017 питання вже не дискусійне.

«Київ вдруге прийматиме Євробачення і ми зробимо все, щоб здійснити необхідну підготовку і провести конкурс на вищому рівні. Ми вже починаємо готуватися”, – заявив Кличко.

Мер Одеси Геннадій Труханов також зробив заяву: «Упевнений, у наступному році Україна прийме «Євробачення» на високому рівні. Майданчиком, гідним проведення такого престижного конкурсу, цілком може стати наша Одеса – багатонаціональне, красиве, європейське місто з багатою історією і культурними традиціями! Сподіваюся, так воно і буде», – зазначив Труханов.

У свою чергу мер Дніпропетровська Борис Філатов повідомив, що звернеться до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із пропозицією провести «Євробачення» саме у Дніпропетровську.

На думку Філатова, у Дніпропетровську добре розвинена інфраструктура, що сприятиме успішному проведенню конкурсу.

Мер Львова Андрій Садовий в свою чергу сказав, що місто готове до проведення в 2017 році пісенного конкурсу: «Рішення, в якому місті буде проходити наступний пісенний конкурс, важливе з точки зору, що ми хочемо показати і яку Україну ми хочемо показати… Ми готові провести у себе («Євробачення») на найвищому рівні!»

Крім того, Садовий повідомив, що як майданчик для проведення конкурсу у Львові може бути використаний поки ще недобудований зал, призначений для проведення чемпіонату Європи з баскетболу.

Про готовність зустріти гостей із різних держав на «Євробаченні-2017» заявив і очільник Херсона Володимир Миколаєнко: «Така подія мала б не лише економічне, а й важливе політичне значення. Але економічні чинники будуть визначальними в прийнятті рішення і представленні Херсона, як можливого місця проведення Євробачення-2017. Нам потрібен розвинутий аеропорт, сучасні дороги, європейська інфраструктура для запрошення гостей і лобіювання Херсона на національному та міжнародному рівні» – наводить його цитату прес-служба.

Підготувала Анна Пащук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини