15287
19:28 27.072017

Літо, якого не було, пішло на спад

Цікаве 1998

Сьогодні, 27 липня, почався спад літа, який триватиме до 26 серпня.

Перечин літо пішло на спад 11

У цей час листя починає набувати осіннього забарвлення. У минулі часи помітили, якщо день 27 липня спекотний, то зима буде морозною і малосніжною.

Перечин літо пішло на спад 2

Два місяці цьогорічного літа видалися аномальними: часто температура повітря опускалася до +5, у гірських населених пунктах Закарпаття  було ще холодніше, падав сніг, люди одягали теплі речі, як на початку весни. Вранці холодно, а вдень така спека, що нема чим дихати – температура повітря прогрівається до +35 градусів. Такі  різкі перепади температури впливають на самопочуття людей, особливо на тих, хто страждає на серцево-судинні захворювання. Так часто дощить, що селянам годі завершити заготівлю сіна на зиму. Через погодні умови чимало закарпатців не поїхали відпочивати на море. «Така погода, що на пляж треба фуфайку і шапку-вушанку одягати», – кажуть. В Інтернеті користувачі поширюють жартівливі фотожаби на тему «Літо-2017». На одній з них дівчинка купається в басейні в шубі, шапці, зимових чоботах.

Перечин літо пішло на спад3

 – Навесні запланували, що всією сім’єю поїдемо в Одесу. Почали заощаджувати гроші. У червні дружина і син злягли в лікарню із запаленням легенів. Два тижні тому в мене загострився хронічний пієлонефрит, підвищилася температура, мусів приймати крапельниці. Так що так: потонули у хворобах, – розповів пан Юрій з Мукачева кореспонденту «Карпатського об’єктива».

Перечин літо пішло на спад5

Вчора і сьогодні зранку було досить холодно у Перечині. Вдень погода сприяла сільськогосподарським роботам – люди вибирали з грядок часник, цибулю, звільняли овочі від бур’янів на присадибних ділянках. Ідучи центральною дорогою  міста, звернула увагу, що на каштанах, липах, сливах, вишнях вже є по декілька жовтих листочків, які нагадують, що осінь не за горами. Ех! А так хочеться літа! Сонця, тепла. Сподіваюся, що ще будуть сприятливі погодні умови для купання на річці та засмаги.

Тетяна Грицищук, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини