39383
21:07 19.052022

Big City Ride у вишиванках: в Ужгороді відбувся традиційний велозаїзд. Фото

Цікаве 16046

Ось уже четвертий рік поспіль в Ужгороді проводять масовий велозаїзд під назвою Big City Ride. Цьогоріч на площі перед обласним музично-драматичним театром, що знаходиться на березі річки Уж, зібралося близько 200 велосипедистів.

Цікавинкою велозаїзду стало те, що учасників заздалегідь закликали одягнути вишиванки. І зробили це не просто так, адже саме 19 травня ми відзначаємо день, присвячений традиційному та стародавньому елементу одягу, який напевно є в кожного українця –  вишиванці. Тож Ужгород квітнув не лише сакурами, а й різноманітними мотивами вишиванок.

«Зараз вся країна працює задля того, аби допомогти Збройним Силам і ужгородський велозаїзд теж підключається до цього дійства передусім тим, що сьогодні ми одягнули вишиванки та присвятили його до Дня української вишиванки. В рамках заїзду ми намагаємося зібрати кошти для підтримки ЗСУ. Маршрут до страту буде таємницею, адже ми його узгоджуємо з поліцією до останнього моменту», – розповів Валерій Костинський, співорганізатор Big City Ride.

Цікаво, що протягом років існування Big City Ride найменша кількість його учасників становила 150, а найбільша – 600.

Олександр Свергун, другий співорганізатор Big City Ride в Ужгороді каже, що акція, в першу чергу, була започаткована для того, аби підняти проблему велоінфраструктури в місті: «Сьогодні у нас трохи інша мета – допомогти армії, але при цьому хочемо, щоб влада міста та області звертала увагу на те, що велолюбителів у нас багато і нам потрібні спеціалізовані доріжки».

Перед велозаїздом кожен зміг придбати значки та пізніше взяти участь у розіграші призів. Також перед драмтеатром розмістили стенд Руху підтримки закарпатських військових, де можна було купити продукцію та тим самим підтримати ЗСУ.

Після урочистого старту велосипедисти проїхалися вулицями міста в супроводі автомобіля патрульної поліції. Вже на фініші відбувся розіграш подарунків та нагородження учасників.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Ужгородські баскетболісти боротимуться за медалі Першої ліги України
13:41
Закарпатцям пропонують перейти в особистий кабінет ТОВ «Газмережі»
12:32
Всі новини