39283
10:50 4.052022

У Перечині буйно квітне Алея сакур

Цікаве 14242

В Ужгороді та Мукачеві вже відцвітають сакури. Ніжні пелюстки опадають і вкривають землю, створюючи неповторний рожевий килим. Натомість Перечин, що за 20 км від обласного центру, потонув у рожевому цвіті декоративної японської вишні. Весна-красна приходить сюди пізніше, бо тут холодніше – довкола гори.

На календарі 4 травня. Алея сакур – родзинка та естетична принада міста – буйно квітне і радує перечинців, гостей та переселенців своєю красою. Помилуватися і справді є чим.

У жовтні 2016 року в місті заклали Алею сакур по вулицій Ужгородській, посадивши майже 200 деревцят. Локація бере початок від відділу поліції і веде до автобусної зупинки «Ліцей», більш відомої за старою назвою «Школа-інтернат». Декоративні дерева виросли і пишно цвітуть, щороку кількість суцвіть збільшується.

Старі поодинокі сакури ростуть на кількох обійстях перечинців, на території дитячого садку «Теремок», біля податкової, адмінбудівлі суду та прокуратури, у центрі міста. З десяток дерев цвіте біля дитячої бібліотеки, що по вул.Ужанській.

Біля ЦНАПу та КП «Комунальник» росте найстаріша перечинська сакура. Дереву понад 50 років.

На всіх сакурових локаціях люди фотографуються, роблять селфі на добру згадку.

– Така краса, що годі відвести очі. Тікаючи від війни, наша сім’я опинилася у вашому чудовому місті. На душі дуже тяжко, пережили обстріли, але така краса додає настрою, оптимізму, – пані Валерія з Харкова поділилася емоціями з кореспонденткою «Карпатського об’єктива».

и

Тетяна ГРИЦИЩУК, відео та фото автора

У Перечині буйно квітне Алея сакур

Опубліковано Новини Закарпаття - Карпатський Об'єктив Середа, 4 травня 2022 р.
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах