38479
19:12 13.012022

Офіційне відкриття та хода колядників: у Мукачеві триває фестиваль "Червене вино". Фото

Цікаве 12126

13 січня, у мукачівському парку Центральний,  відбулося офіційне відкриття найбільшого винного фестивалю ” Червене вино 2022″. Святковою ходою Закарпатського народного хору розпочали 27 – ий хмільний фест. 

Другий день – це дегустаційний день. Вино куштують не тільки гості, але й професійна дегустаційна комісія.

Цього року винороби представили 44 взірці напою, сепед якого переважає саме червоне вино. Оцінюють учасників 6 – ро незалежних експертів з України, Угорщини та Словачинни.

“Минулого року коронавірус дозволив нам вдосконалити систему оцінювання  та й взагалі систему добірки вина. Саме тому в нас не буде тільки перше, друге чи третє місце, а саме зараз працює повноцінна дегустаційна комісія. Оцінювання відбувається за міжнародною 100 – бальною системою О. І. V.   Було здивування того року, чому так багато золотих, срібних та бронзових медалей, але там є діпазонне оцінювання і можуть бути по кілька призерів на одну номінацію”, – розповідає радник міського голови з питань туризму Олександр Шершун.  

Також чоловік розповів, що наступного року дегустацію вин та визначення переможців  планують провести, аж за місяць до фестивалю. Щодо цьогорічно фесту, то це перший масштабний захід, хоча і з вимушеними обмеженнями. 

“Цього року ми проводимо фестиваль з урахуванням введених карантинних  обмежень. Уся ця ситуації призвела до того, що цього року виноробів на фестивалі найменше за останні 5 років, нагадаю, зареєструвалось 22- оє учасників. Однак не зважаючи на це, фестиваль залишається  найбільшим фестивалем малих виноробів України”, – додає туризмознавець. 
                                                   

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах