38028
17:18 5.122021

Перечинка вишиває хрестиком новорічні ялинкові прикраси

Цікаве 52477

31-річна Євгенія Крижановська з Перечина вишиває хрестиком новорічні ялинкові прикраси. Роботи гарні, естетичні, заслуговують увагу. Протягом місяця рукодільниця створила 16 прикрас: перші п’ять подарувала свекрусі, наступні п’ять – чоловіковій сестрі. Щойно завершила домик, ангелика, ялинку, цукерку, різдвяну свічку, оленя «Васю».

Побувавши в будинку рукодільниці, кореспондентка «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з нею та її 11-річною донькою Мирославою.

 – Євгенія, Ваша свекруха одразу похвалилася подарунком у соціальній мережі. Видно, припав їй до душі. Чесно кажучи, мені теж сподобалися такі ялинкові прикраси і, як кажуть, не могла пройти мимо. Як виникла ідея? 

– Декілька тижнів тому, ще й місяця нема, сидячи вдома подумала: наближаються новорічно-різдвяні свята, треба би зробити щось тематичне. Ютюб «викинув» ялинкові прикраси, вишиті хрестиком. Вироби сподобалися, почала переглядати відео, як їх роблять. Картон усередині для тримання форми мені не сподобався. На урок трудового моїй доньці треба було фетр – навчаються вишивці. Купила цілий набір. Зрозуміла, що це і є те, що шукала. Зробивши першу прикрасу, побачила, що фетр добре тримає форму.

На моє прохання жінка показує процес виготовлення прикраси. На кусок фетру жінка ставить перевернуту догори дном чашку, обводить олівцем. На вирізаний круг розкладає роз’єднані спонжики для обличчя. Потім – вишивку, по ній проходить голкою. Просить доньку затиснути пальчиком. Мирославка радо допомагає. На другому боці фетру робить те саме. Із золотою стрічкою посередині зшиває виріб. Зауважу, стрічка дібрана дуже вдало, що додає святковості. Пришиває бантик та гачок. Прикраса готова протягом півгодини.

Стіни кімнати прикрашають вишиті картини.

– У березні 2020-го, коли почався карантин у зв’язку з пандемією, почала вишивати картини. Рукоділля стало моїм хобі та захопленням, до якого долучилася і донька. Рожеве небо дуже сподобалося Мирославці, вона подала ідею, а я реалізувала її, – Євгенія показує на картину на стіні. Робота просто чудова. 

Протягом року і дев’ять місяців перечинка створила чимало робіт. З десяток прикрашають їхню оселю, три подарувала, ще 9 на стадії завершення та оформлення в рамку. Рамки купує в місцевих магазинах. На телефоні показує фото дитячих метрик, які подарувала на хрестини. Каже, що батьки немовляти та гості були приємно вражені подарунком, не вірили, що таке можна зробити своїми руками.

– Вранці готую сніданок, доньку веду до школи, чоловік іде на роботу. Після того, як завершу домашні справи, берусь до вишивки. Терплячість – одна із рис мого характеру. Можу чотири-п’ять годин сидіти і вишивати. Поставивши ціль, хочу якомога швидше закінчити і тішитися результатом своїх рук та фантазії. Процес заспокоює, це своєрідна медитація. Ось, до прикладу,  «Правила цього дому» вишила протягом чотирьох годин. Про моє захоплення знають тільки рідні. Свої роботи у соціальні мережі не виставляю. Про продаж не думала, хоча може і варто було б зайнятися цією справою серйозно, – розмірковує майстриня.

Мирослава – учениця 5-го класу Перечинського опорного ліцею. Каже, що улюблені предмети – трудове навчання та малювання. Вишиває бісером та малює.

Тетяна Грицищук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах