36876
21:17 27.072021

Свято смаків та ресторації: у Мукачеві проходить енто- гастрономічний фестиваль. Фото

Цікаве 5487

27 липня, у Мукачівському замку “Паланок”, кухарі та ресторатори з усієї України проводили майстер-класи та ділилися навиками ведення ресторанної справи

“Моя тема сьогодні – це ведення бізнесу та можливості відкриття ресторану під час пандемії. Сьогодні хочу поділитися тими критеріями, які зазвичай раджу використовувати для того, аби вдало відкрити свій власний бізнес. Якщо коротко, то концепція вдалої справи ділиться на три частини: кухня, інтер’єр та сервіс”, – розповідає Ігор Брагін президент Асоціації шеф-кухарів України.
 

Саме асоціая шеф-кухарів України стала ініціатором регіонального етно-гастрономічного форуму. Спікери заходу – це іменниті шеф-кухарі та відомі ресторатори. Окрім лекцій, на сцені готувалися і ресторанні страви. Майстер-клас з приготування риби на сцені провів Олексій Повторейко, віце-президент Асоціації шеф-кухарів України. Чоловік зазначає, що кулінарія – це справа усього життя. “Я ніколи не мріяв стати космонавтом чи водієм, з самого дитинства бачив себе тільки на кухні. Можливо тому вдалося досягти висот у цій професії. Та наша мета сьогодні, зробити популярним не якогось конкретного кухара, а популяризувати саму професію та гастрономію в цілому”, – зазначає Олексій Повторейко. 
 

“Я думаю, що в багатьох кухар асоціюється з такою старшою жіночкою, яка готує борщ чи вареники. Ми хочемо показати іншу сторону роботи на кухні. Сучасну, з унікальними стравами та соціальним підтекстом навіть. Я не просто приїхав показати, що готую, а ще й ретельно підготувався-зробив соціальний ролик, підтекст якого напевно кожен зрозуміє по своєму”, зазначає фіналіст шоу “МайстерШеф- професіонали”, Микола Люлько. 
Також спікерами форуму стали: Євген Пластун-операційний консультант мережі українських ресторанів, Євген Комаров – Bisiness developer, юрист. А от майстер-класи з приготування смачних ресторанних страв провів ще Тарас Шевченко. Форум також мав благодійний підтекст. Адже усі вилучені кошти передали, дівчинці-героїні Тетяні Тулайдан та закарпатській юній плавчині.
                                                 

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини