36869
20:32 26.072021

Пішов з життя завідуючий кафедри теорії та історії держави і права юридичного факультету УжНУ Володимир Галас

Цікаве 4800

Сумна звістка оповила скорботою колектив юридичного факультету Ужгородського національного університету. Пішла з земного життя непересічна особистість, високоморальна людина, завідувач кафедрою теорії та історії держави і права юридичного факультету Володимир Іванович ГАЛАС.

Він пішов у розквіті своїх творчих сил, підкріплених філософією свого власного життя, філософією глибоких наукових знань, які передавав тим, хто був з ним поруч  і, насамперед, молодим людям – студентам.

Будучи великим оптимістом за своєю духовною суттю, Володимир Іванович Галас глибоко вірив у краще і справедливе. Ця його віра була не ілюзорною, а базувалась на конкретних його вчинках як науковця, а в останні роки – і як завідувача кафедрою.

Принциповий і вимогливий до себе і водночас чутливий і глибоко толерантний,  Володимир Іванович  виявляв це в повсякденній роботі, читаючи упродовж довгих років філософські дисципліни в стінах єдиного для нього Ужгородського національного університету і рідного йому юридичного факультету.

В тому, що сьогодні велика когорта випускників юридичного факультету займають високі посади і є затребуваними в сфері державного управління, судовій та правоохоронній сферах та області юридичної науки, поза всяким сумнівом значний внесок Володимира Івановича ГАЛАСА – філософа по життю і філософа – науковця права.

Подібного роду особистості, до яких відносився Володимир Іванович,  не вмирають. Вони продовжують жити у поступках і справах їхніх учнів, тих, кому вони віддали частинку свого життя.

В скорботний для сім’ї, близьких Володимира Івановича ГАЛАСА час, та розділяючи з ними цю скорботу, колектив юридичного факультету Ужгородського національного університету сповнений прагненням і надалі продовжувати ті добрі справи і починання, які селекціонував у ньому Володимир Іванович.

Нехай рідна для Тебе, дорогий наш колега, Срібна Земля буде для Тебе легкою, а пам’ять вічною!

Прощання з Володимиром Івановичем відбудеться завтра о 13:00 на Кальварії (будинок ритуальних панахид)

Біографічна довідка

Володимир Іванович Галас народився 13 липня 1958 року в Іршавському районі у с. Крайня Мартинка.

У 1975 році вступив на історичний факультет Ужгородського державного університету. 30 грудня 1981 р. почав працювати на історичному факультеті. 30 листопада 1983 вступив до аспірантури історичного факультету, де навчався до 1986 року та закінчив захистом кандидатської дисертації у 1987 році.

З 1987 до 1991 року здійснював педагогічну діяльність на різних кафедрах історичного факультету.

Після чого долучився до формування юридичного факультету, де паралельно почав здобувати другу освіту. З того часу працював доцентом кафедри теорії та історії держави і права, яку очолив у 2019 році.

Сфера його наукових інтересів лежала переважно у площині філософії права. Сукупно його наукова спадщина налічує  понад 30 наукових та навчально-методичних праць.  

Юридичний факультет ДВНЗ “УжНУ”     

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини