36314
18:09 6.062021

У Перечині відбулося свято Першого Причастя

Цікаве 10875

Сьогодні, 6 червня, у греко-католицькому храмі Святого Миколая у м.Перечин відбулося свято Першого Причастя. Урочистості проходили після божественної Літургії.

Одними з найважливіших подій маленького християнина є перша сповідь та Святе Причастя. До семи років діти причащаються без сповіді. Вважається, що сім років – це вік, відколи діти можуть уже розуміти все, що роблять та відрізняти добро від зла. У цьому віці вони вже є достатньо дорослими, щоб самостійно молитися, робити добрі справи.

Починаючи з семи років, діти приступають свідомо і добровільно до Першої Сповіді і урочистого Святого Причастя. Саме така подія відбулася 6 червня для семи маленьких прихожан греко-католицької парафії Святого Миколая.

Першопричасники святково одягнуті, дівчата у білих сукнях з віночками на голові виступили з привітанням, подякували священику, батькам та усім, хто долучився до їхнього духовного зростання. Отець Мирослав вручив їм молитовники «Промінь душі», які придбали батьки.

Сонячний і теплий день, урочисто уквітчана церква та вхід підкреслювали урочистість і значущість події у житті маленьких вірників.

На солодкому столі були цукерки, фрукти, піца і святковий торт. Все це за кошти батьків першопричасників.

У коментарі кореспонденту «Карпатського об’єктива» вірниця Олександра зауважила, що батьки згуртовані, тому і вдалося підготувати свято для своїх дітей та прихожан. «На урочисте Перше Причастя нашого сина Артура ми прийшли всією сім’єю. Незважаючи на те, що лише три тижні тому я народила малюка, але я тут, бо така подія – раз у житті кожного християнина. Враження чудові, незабутні», – каже пані Олександра.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах