34604
17:36 9.012021

У Перечині колядувала церковна Коляда. Відео

Цікаве 11330

Цього року в Перечині  колядувала тільки церковна Коляда греко-католицької Свято-Миколаївської парафії. У зв’язку з пандемією з православної церкви та костела не ходили колядувати до своїх прихожан, як це було у попередні роки. Пан Василь розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що вони несуть гроші самі або передають сусідами до церкви на коляди.

Греко-католики сформували три колядницькі групи. Всі учасники були у захисних масках. Люди різних конфесій радо приймали церковну коляду.

 – На Святий вечір не було у нас малих колядників. Усе приходили вихованці школи-інтернату, цього року у зв’язку з карантином за межі закладу їх не випускають. Не ходили і бетлегени. Чекали-виглядали, прислухалися, чи поруч, у сусідів не колядують. Звикли, що на Різдво у хаті лунають колядки. Дуже зраділи, коли до нас 8 січня завітала церковна Коляда. Наша оселя наповнилася мелодійним калатанням різдвяних дзвоників, багатоголоссям, радісним співом, колядками, в яких прославляється народження немовляти Ісусика – майбутнього Спасителя людства. Після колядки господарям віншують і співають «Многая літа». Оселя наповнюється святковою атмосферою. Це дуже зворушливо, – своїми емоціями поділилася з кореспондентом «КО» пані Тетяна. 

Старожилка Марія Вакула також щаслива, що до її оселі завітала церковна Коляда і звеселила її одиноку старість. «Щиро дякую вам, дорогі вірники, що не оминули мене і заколядували, завіншували», – не приховувала радості жінка.

Заколядовані гроші будуть використані для потреб церкви.

Тетяна Грицищук, фото та відео автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах