33964
09:36 20.112020

Фільми про кібербулінг підлітків показуватимуть на Закарпатті на фестивалі Docudays UA

Цікаве 2855

Фільми про кібербулінг підлітків показуватимуть на Закарпатті з 23 листопада до 2 грудня. Відбудуться кінопокази в рамках мандрівного фестивалю Docudays UA. Цьогоріч через пандемію коронавірусу стрічки транслюватимуть онлайн.

Про це повідомила співкоординаторка фестивалю в Ужгороді Марія Менджул. За її словами, закарпатцям презентують 5 фільмів.

“Мета цього фестивалю — це тімспіріт, це дорослішання, це права підлітк ів, — сказала Марія Менжул. — Підлітки, які є зараз, це не ті підлітки, які були 10 років тому та 5 років тому. Їх активність в блогерстві, у соцмережах, їх голос стає більше чутним і нам, напевно, потрібно переглядати усю державну політику з позиції не просто дитини, а розуміння її, як суб’єкта або носія прав”.

У рамках кінофестивалю відбудеться не тільки показ стрічок, а й фотоконкурс для тінейджерів, де вони зможуть показати власне бачення проблеми цькування. Марія Симкович, яка також є співкоординаторкою фестивалю, розповіла, що такий конкурс уже третій рік поспіль присвячують темі булінгу. Минулого року була тема “Такі, як ми є”:

“Вона була присвячена інакшості, протидії цькуванню через інакшість. Тоді ми побачили, що багато світлин було присвячено темі кібербулінгу, саме тому ми вирішили обрати цю тематику цього року”, — розповіла Марія Симкович.

Також на базі фестивалю діятиме онлайн-школа для освітян та працівник шкіл, які бажають долучитися до події.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах