33246
13:41 5.092020

У відбірковому конкурсі фестивалю «Peron Music» на Закарпатті переміг гурт Ullie

Цікаве 5920

Тривають відбіркові тури конкурсу з пошуку талантів серед нових гуртів Карпатського басейну для участі у 25-му фестивалі-конкурсі молодих талантів «Peron Music».

Цього року до конкурсу вперше долучилося і Закарпаття, завдяки Молодіжній організації Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ ISZ). З огляду на епідемічну ситуацію, конкурс 28 серпня провели в онлайн режимі.

Почувши слова «пошук талантів», в уяві багатьох з’являється картинка масштабних телевізійних шоу-програм, основною метою яких є розважати та побити рекорди популярності. Однак у Peron Music Foundation ключем до успіху вважають наступність, коли музиканти досягають своїх цілей повільніше, але подолання кожного крихітного кроку допомагає створити якісну фан-базу.

Зв’язки фестивалю-конкурсу молодих талантів «Peron Music» та його 23-річний стаж у музичній індустрії можуть допомогти музикантам долучитися до цього процесу та потрапити в коло, де молодим талантам поп-музики виділяють особливу увагу. Цільовою групою конкурсу є молоде покоління, яке живе з творчим бажанням, шукає себе та можливості розвитку.

Голова Молодіжної організації Товариства угорської культури Закарпаття Іштван Добша каже: організувати конкурс пошуку нових музичних талантів планували вже давно: «Було дуже приємно знайти потрібного партнера в особі фонду «Peron Music», з яким нам вдалося організувати якісний захід».

За його словами, ставка була досить велика, оскільки головний приз у фіналі становить 3 мільйони форинтів, які можна використати в музичній індустрії, а також інші можливості виступів на концертах та відомих фестивалях.

«Ми вже запропонували переможцю обласного відбіркового туру можливість виступити на нашому найбільшому заході, ISZFest, у 2021 році. Раді, що вдалося розпочати такий конкурс на Закарпатті, і сподіваємося, що це стане традицією, і ми можемо організувати конкурс знову наступного року, і не в онлайн режимі», – зауважив Іштван Добша.

Метою заходу є підтримка угорських поп-виконавців, пошук талантів та їх долучення до системи підтримки талантів Угорщини.

У складі професійного журі: Тібор Гудак (музикант, директор фонду «Peron Music»), Кітті Надь (керівник офісу KMKSZ ISZ), Петер Руска (музикант, музичний керівник Центру талантів «Peron Music»). Вони оцінювали тексти пісень, музику, креативність.

Як повідомила Кітті Надь, гурти подавали для участі в конкурсі 3 свої відео високої якості. Умовою було, що це мають бути власні треки, їх надіслали членам журі. Із шести закарпатських колективів найкращим визнали гурт Ullie. Вони подали на конкурс 3 пісні. Співачка гурту Ульяна Донецька отримала нагороду ім. Габора Уйфалуші, як «найперспективніший молодий талант». На другому місці опинився колектив «Touch Me Not», на третьому – «Mörfiland».

Тібор Гудак, голова журі, під час онлайн-церемонії нагородження подякував гуртам-учасникам за те, що вони долучилися до незвичного формату проведення конкурсу з пошуку талантів і зробили все для того, аби представити на конкурс якісну програму: «Журі було дуже складно скласти остаточний список переможців, оскільки між гуртами були незначні відмінності в музичному виконанні. Ми почули багатообіцяючі твори та зустріли чудових музикантів. На таких фестивалях особливо важливо, щоб колективи, які виступають, отримували відгуки від професійного журі щодо своєї творчості. Зрештою, тут формулюються думки про сильні сторони, які заслуговують на більший наголос, та недоліки, над якими гуртам ще потрібно працювати».

«Для нас цей конкурс пошуку талантів означає можливість показати, що на Заккарпатті теж існує угорська поп-музика. Наш гурт дуже мотивований, і це величезний крок уперед для нас, що надає багато нових можливостей. Ми пишаємося, що зможемо представляти Закарпаття у фіналі фестивалю в Будапешті» – каже Давід Бланар, лідер гурту-переможця «Ullie» (Ульяна Донецька – вокал, Йожеф Кудрон – гітара, Герґе Дудаш – клавішні, вокал, Йожеф Данку – бас-гітара) та передає вітання шанувальникам.

Закарпатський гурт «Ullie», як переможець відбіркового туру, в жовтні заграє перед членами журі та глядачами у фіналі конкурсу «Joy of Music» на човні A38 у Будапешті, разом із іншими 26 переможцями відбіркових конкурсів.

Бажаємо подальших успіхів створеному цього року гурту «Ullie», який зараз працює над своїм першим альбомом, пісні з якого постійно з’являються на сторінках соцмереж.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах