30726
14:54 12.022020

В Угорщині пройде виставка закарпатського митця Ендре Гіді

Цікаве 4168

У Будапешті у галереії «Forrás» відкривається виставка закарпатського скульптора, різьбяра Ендре Гіді (молодшого).

У своїй творчості митець надихається всім, що знаходиться навколо, а найбільше – природою. Працює з природніми матеріалами: деревом, каменем, глиною. Як зізнається сам майстер, все, що оточує і що піддається рукам, використовує в своїх роботах. Проте створені ним форми – не копіювання побаченого предмета чи фігури, часто це глибокі філософські твори, біля яких треба зупинитися, вдивитися в них і замислитися.

Народився у 1982 році в селі Велика Добронь Ужгородського району. Художню освіту здобув у коледжі мистецтв Закарпатської академії мистецтв (2003) за фахом «кераміка». Продовжив навчання в Угорському університеті мистецтв і дизайну, де здобував знання за фахом «скульптура». Після навчання працював викладачем у Закарпатському угорському інституті, зараз займається індивідуальною мистецькою діяльністю.

У 2010 році в Будапешті отримав нагороду Шаму Гези. У 2011 році став ініціатором об’єднання молодих угорських художників Закарпаття ArtTisza.

Активний учасник обласних, всеукраїнських та міжнародних виставок та пленерів із 2004 року. Персональні виставки проводив у Берегові (2010, 2013, 2018), Чинадіївському замку (2017) та місті Фегердьярмат (Саболч-Сатмар-Береґ, Угорщина, 2013).

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах