29523
18:05 5.112019

Фокусник з Ужгорода вражає навіть запеклих скептиків

Цікаве 4661

CARDINI — фокусник-ілюзіоніст з Ужгорода. Його можна побачити на місцевих корпоративах, на виступах у різних містах України та за кордоном. Що допомогло йому стати популярним та затребуваним артистом, читайте у рубриці «Наші історії».

Cardini, як Вас краще називати: ілюзіоніст чи фокусник? Чи є різниця між цими двома поняттями?

– Я для початку скажу, що спільного у цих поняттях – це відчуття чогось незрозумілого та дивного. Багато людей любить такі емоції. Щодо різниці, то вона також є: фокусники – це ті люди, які роблять дива завдяки спритності рук та певним вивертам. Маніпуляції фокусника – це використання спеціальних трюків, які часто проходять на грані правди і обману. Якщо сказати простіше, то кожна людина розуміє, що в цей момент не відбулося нічого надзвичайного, та в той самий момент, яким чином це сталося, зрозуміти не може. А от ілюзіоніст використовує, більшою мірою, необхідний для виступу реквізит, що також потребує тривалої підготовки. Ілюзія – це поєднання того, що ілюзіоніст дозволяє побачити глядачеві й одночасно залишає поза його увагою. Я працюю в обох цих жанрах, тому називайте мене фокусником-ілюзіоністом☺.

Для Вас – це хобі чи професія?

– Ну, для мене – це однозначно професія, адже хобі на те і хобі, щоб займатися якоюсь справою у вільний час. А ілюзія сьогодні займає весь мій час: вільний і не дуже. Адже якщо я не виступаю, то постійно тренуюся. Вважаю правильним віддаватися улюбленій справі на 100%. Коли мене питають, як я навчився всьому, що вмію, то постійно згадую ті 8-10 годин щоденних тренувань. Це було справді нелегко.

Чи вдалося все ж освоїти цю професію?

– І так, і ні… Я вам скажу, що цю професію освоїти повністю майже неможливо. Ті, кому це вдалося, сьогодні – це історія: Коперфілд, Гудіні, Амаяк Акопян. Є також ті, хто дуже наблизився до них: Ленард Грін, Дані Даортіс, Аполо Робінс. Я поважаю тих ілюзіоністів, які не працюють, так би мовити, за «старим шаблоном» і вигадують нові фокуси, тим самим гармонійно вписуються в сучасне суспільство. Сьогодні – це необхідність: іти в ногу з часом. Дорослі і діти люблять фокуси зі смартфонами, наприклад.

Ви себе до яких ілюзіоністів відносите?

– Я особисто за шоу, яке буде дивувати і запам’ятається надовго. І практика показує: без старих і добрих фокусів програма інколи буває неповноцінною. Тому моя програма – це поєднання минулого і сучасного. Але сучасне, звісно ж, переважає☺. На сцені показую: фокуси з лезами – для тих, хто любить відчуття небезпеки; фокус із пляшками, де вони з’являються у великій кількості; ментальна магія – взагалі поза сприйняттям дійсності і багато іншого, важко описати – це варто бачити. Звісно, не можу не сказати про мікромагію. Тут я себе знайшов і за роки тренувань відточив майстерність. Коли брав карти до рук перші десятки разів, то маніпуляції виходили, м’яко кажучи, – так собі. До речі, тих, хто працює з картами, називають – кардістри. Навчитися маніпуляціям із картами, напевно, найважче, бо тут, як ніде, потрібна – наполегливість. Як би не хотілося, але крутити карти, потренувавшись декілька разів, – не вийде. Тому, напевно, фокусниками, ілюзіоністами чи кардістрами стають найбільш витривалі.

Що частіше Вас просять – навчити якомусь фокусу чи розкрити секрет?

– Розкрити секрет! Усі хочуть знати, як я зробив той чи інший фокус. Я б, напевно, реагував так само, якби зустрів ілюзіоніста. Нормальне явище☺.

– І Ви відкриваєте секрети фокусів?

– Звісно, ні! Це – непрофесійно! Дізнатися без умовлянь типу: «Ну, скажи, будь-ласка, я більше нікому не розкажу цей секрет!» може у фокусника тільки фокусник. Виняток також становлять рідні і друзі. Адже відточувати майстерність перед дзеркалом постійно не будеш. Настає час, коли потрібні живі емоції, реальна реакція.

Я так розумію, реакція на Ваші фокуси різноманітна, адже людей із різним сприйняттям цієї справи чимало. Як реагуєте, коли глядачі скептично налаштовані?

– Абсолютно нормально ставлюся до такої реакції. Навіть більше скажу – без скептиків не було б і магії, бо, як на мене, ці люди спонукають до створення таких фокусів, які переконали б та здивували навіть скептиків.

– Як Вас знайти в соціальних мережах та подивитись на фокуси у Вашому виконанні?

– Звісно, як і всі, маю сторінки в соціальних мережах. В інстаграмі підписаний, як cardini_magic. Там є чимало моїх фокусів, на які наші глядачі зможуть подивитися, а це, вважаю, набагато краще, аніж сто разів почути☺!

– Що б Ви побажали нашим читачам?

– Ну, я, як представник непересічної професії, хочу побажати усім – знайти себе. Безперечно, ще хочу побажати вірити в дива і самим їх створювати. Якщо не для себе, то для тих, хто знаходиться поруч. А також не забувати про наполегливість, адже саме вона часто стає запорукою успіху.

Ірина ГРАБКО

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини