22217
09:48 5.062018

Триденний кінофестиваль пройшов у Рахові

Цікаве 2372

І це дає змогу говорити про відродження, а можливо навіть народження українського кіно.

Триденний кінофестиваль в Рахові знайомив місцевого глядача з провідними українськими мультфільмами та кінострічками – «Микита Кожум’яка», «Будинок «Слово», «Червоний», «Межа», «Гніздо горлиці» та іншими.

В якості спеціальної гості на захід була запрошена Римма Зюбіна – головна героїня фільму-сенсації Одеського кінофестивалю «Гніздо горлиці». Стрічка про трудову міграцію, зачепила набагато більше проблем ніж просто виїзд за кордон.За роль Дарини Римма Зюбіна за версією Української кіноакадемії у 2017 році була визнана «Найкращою акторкою».

Роботу актриси як видатну особливо відзначило журі 65-го Міжнародного кінофестивалю Мангейм-Гайдельберг (Німеччина). Проте це не останній фільм, за участі Римми Зюбіної, який так запам’ятався глядачам. Кінострічка «Межа»,в якій знялася акторка і, яку також демонстрували рахівчанам вже має кілька відзнак. І це дає змогу говорити про відродження, а можливо навіть народження українського кіно.

Всі охочі могли поспілкуватися з акторкою після перегляду фільму. А бажаючих було чимало, адже кіно у Рахові демонструють нечасто. У місті немає кінотеатру і подібні ініціативи тут дуже очікувані.До речі, захід відбувся не в останню чергу завдяки Оксані Костан – дівчині родом з Рахова, яка навчалася в Києві на організатора кіновиробництва і, власне, запропонувала ідею проведення кінофестивалю у рідному місті.

В рамках фестивалю проходила творча зустріч з режисерами анімації. Діти віком від 7 до 15 років мали змогу взяти участь у триденному практичному курсі та створити разом з командою відомих аніматорів відео-анімацію. Тут присутні могли дізнатися і про найважливіші вимоги до мультиплікаційної справи. Долучилися на кінофестивалі і до акції на підтримку незаконно ув’язненого в Росії кінорежисера Олега Сенцова.. Напис-хештег #FreeSentsov прикрашав і сукню Римми Зюбіної. А завершувала кінофестиваль психологічна драма «Стрімголов». Загалом за три фестивальні дні рахівчани переглянули не менше 10 українських фільмів від яких залишилися в захваті.Організатори пообіцяли, що кінофестиваль в Рахові пройшов не востаннє. Тож варто сподіватися,що наступного року українські кінематографісти презентують глядачам не менше якісних фільмів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини