1846
21:42 10.052016

У потяг із велосипедом

Цікаве 3530

«Укрзалізниця» готує приємний сюрприз для велосипедистів.

056f5a84ee5003fef3713baef06624e4 - копия

Подорожувати разом зі своїм двоколісним другом у потязі зараз модно, але страшенно незручно. Оскільки спеціальних місць для велосипедів немає, то велотуристам потрібно добре помізкувати, куди б примостити ровер так, щоб він нікому не заважав.

Проблема пристосування української залізниці до потреб туристів із велосипедами назрівала давно. Велосипедисти вже роками просять «Укрзалізницю» виділити спеціальні веловагони або ж обладнати вже існуючі спеціальним кріпленням.

Як повідомляють у прес-центрі Львівської залізниці, нещодавно у відокремленому підрозділі «Моторвагонне депо Львів» регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відбулася зустріч керівництва служби приміських пасажирських перевезень, фахівців управління туризму Львівської ОДА та представників спілки велосипедистів.

Читайте також: Угорець пропонує виготовляти 3D велосипед. ВІДЕО

Під час заходу обговорили перспективи подорожей залізничним транспортом з велосипедами. Залізничники зазначають, що останнім часом зросла кількість звернень пасажирів, які хочуть комфортно користуватися потягами, перевозячи двоколісного друга. Напередодні літнього сезону, коли різко збільшується кількість відпочивальників, учасники спільної наради визначили три регіональні електропоїзди серії ЕПЛ2Т 012, 030, 031, що курсують за маршрутами Львів – Мукачево – Ужгород – Львів, та прийняли рішення встановити на головних вагонах кріплення для велосипедів.

За словами активних представників велоспільноти, веловагони мають з’явитися з дня на день. Технічно – це половина вагона з тамбуром посередині: з одного боку залізничники зняли сидіння, щоб установити замість них спеціальні кріплення для велосипедів. Такими вагонами, кажуть, зручно буде добиратися в гори як львів’янам, так і закарпатцям – з Мукачева чи Ужгорода.

Тож уже незабаром велотуристи зможуть комфортніше подорожувати зі своїм двоколісним другом. Детальніше про розклад руху поїздів, обладнаних спеціальним кріпленням, можна дізнатися на сайті www.uz.gov.ua.

Христина БІКЛЯН

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини