ko.net.ua

Пісочний пляцок із кремом з халви

Інгредієнти:

– борошно – 300 г,

– яйця курячі – 3 шт.,

– маргарин (вершковий) – 150 г,

– цукор – 350 г,

– молоко – 150 г,

– халва (ванільна) – 200 г,

– масло вершкове – 200 г,

– волоські горіхи – 120 г,

– сметана – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Холодний маргарин розтерти руками з борошном і цукром (100 г) до отримання крихти, додати жовтки (білки підуть у безе), сметану і замісити тісто. Розкачати на пергаментному папері два тонкі коржі приблизно 25х35 см.

Білки збити до стійких піків. Поступово, у декілька прийомів, не припиняючи збивання, додати цукор (180 г). Повинна вийти глянсова маса зі стійкими піками.

Кожен пісочний корж змастити половиною білкової маси й посипати половиною грубо подрібнених горіхів. Випікати в розігрітій до 170° духовці приблизно 20 хвилин. Безе має підрум’янитися, усередині воно може залишитися злегка вологим (якщо хочете повністю сухе безе, сушити його потрібно довше і при меншій температурі).

Молоко прогріти з цукром (70 г) до розчинення, додати порізану халву. Дати халві трохи розчинитися в гарячому молоці і збити до однорідності. Охолодити до кімнатної температури. Збити розм’якшене при кімнатній температурі масло. По одній столовій ложці вводити суміш молока і халви, щоразу збиваючи до однорідності.

Випечені й остиглі коржі розрізати навпіл, мають вийти чотири прямокутні пласти. Кожен корж промазати кремом, верх і боки торта покрити кремом і обсипати подрібненою халвою. Торт до подачі повинен залишатися в холодильнику добу, а можна і дві, чим довше він простоїть, тим смачнішим буде.

Перед подачею можна прикрасити пляцок розтопленим шоколадом.