ko.net.ua

Соленики

Інгредієнти:

– твердий сир – 100 г,

– борошно – 400 г,

– маргарин або вершкове масло – 120 г,

– яйце – 1 шт.,

– розпушувач – 3 г,

– сіль – 1/4 ч. ложки,

– сметана – 200 г,

– кмин – за смаком.

Спосіб приготування:

Твердий сир натерти на дрібній тертці і змішати з розм’якшеним вершковим маслом або маргарином, яйцем, сметаною, сіллю, кмином та розпушувачем до отримання однорідної маси.

Додати борошно й вимісити досить щільне тісто. Розділити на невеликі шматочки і скачати з них кульки діаметром приблизно 2 см. У розігріту вафельницю викласти кілька кульок залежно від діаметра пристрою.

Кульки потрібно розміщувати на великій відстані одна від одної, щоб після здавлювання печиво не злиплося. Випікати 2–3 хвилини до золотистого кольору.