– твердий сир – 100 г,
– борошно – 400 г,
– маргарин або вершкове масло – 120 г,
– яйце – 1 шт.,
– розпушувач – 3 г,
– сіль – 1/4 ч. ложки,
– сметана – 200 г,
– кмин – за смаком.
Спосіб приготування:
Твердий сир натерти на дрібній тертці і змішати з розм’якшеним вершковим маслом або маргарином, яйцем, сметаною, сіллю, кмином та розпушувачем до отримання однорідної маси.
Додати борошно й вимісити досить щільне тісто. Розділити на невеликі шматочки і скачати з них кульки діаметром приблизно 2 см. У розігріту вафельницю викласти кілька кульок залежно від діаметра пристрою.
Кульки потрібно розміщувати на великій відстані одна від одної, щоб після здавлювання печиво не злиплося. Випікати 2–3 хвилини до золотистого кольору.