ko.net.ua

Паніровані гриби

Інгредієнти:

– 500 г свіжих великих грибів (білих),

– 1 неповна склянка борошна,

– 1/2 склянки сухого білого вина,

– 1 яйце,

– 2–3 скибки черствого хліба (без скоринки),

– олія,

– по щіпці питної соди й чорного меленого перцю.

Спосіб приготування:

Обчищені гриби нарізають скибочками завтовшки 1 см, солять і посипають чорним перцем. З борошна, вина, соди, жовтка та збитого в піну білка готують рідке тісто.

Грибні шматочки панірують у тісті й обсмажують на добре розігрітому жирі до золотистого кольору. Після грибів у тому ж жирі обсмажують хліб.

Приготовані гриби розкладають на шматки хліба, на гарнір подають картопляне пюре. Окремо подають напій з томатного соку, змішаного з невеликою кількістю лимонного.