ko.net.ua

Закарпатський делікатес

Інгредієнти:

– 640 г свинини,

– 600 г картоплі,

– 40 г смальцю,

– 80 г майонезу,

– 40 г твердого сиру,

– 10 г часнику,

– 100 г цибулі ріпчастої,

– 20 г зелені петрушки,

– спеції: сіль, перець чорний мелений, кмин – за смаком.

Спосіб приготування:

Варену, обчищену картоплю нарізають кружечками і кладуть у посуд для запікання, змащений смальцем.

Шматок свинини злегка відбивають, солять, перчать, натирають часником і кладуть на картоплю.

М’ясо накривають нарізаною цибулею, заливають майонезом, посипають кмином, тертим сиром і запікають у духовці до готовності, щоб сир зверху став рум’яним.

Подають на стіл гарячим, прикрашають зеленню петрушки.