ko.net.ua

Голубці з картоплею

Інгредієнти:

– 400 г білокачанної капусти,

–  600 г картоплі,

– 340 г цибулі ріпчастої,

– 80 г сала,

– 1 яйце,

– 400 г відвару з капусти,

– сіль та перець чорний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

Капусту (без качана) відварюють у підсоленій воді до напівготовності, відокремлюють листки, зрізають товсті прожилки.

Готують фарш, для якого труть картоплю, видавлюють з неї сік, додають пасеровану цибулю, сире яйце, солять, перчать і перемішують.

На лист капусти викладають фарш і загортають у рулетики, обсмажують на сковороді й перекладають у сотейник шарами. На кожен шар голубців кладуть пасеровану цибулю, доливають відвар з капусти і тушкують до готовності.

Готові голубці подають гарячими, зверху поливають пасерованою цибулею та нарізаними шматочками сала.