ko.net.ua

Яблучний пиріг (поргоньош)

Інгредієнти

для тіста:

– пшеничне борошно – 450 г,

– сіль – 1 ч. л.,

– розпушувач – 3 ч. л.,

– вершкове масло або маргарин – 150 г,

– цукор – 150 г,

– яйця – 2 шт.,

– сметана – 3 ст. л.;

для начинки:

– яблука – 1,5 кг,

– цукор – 100 г,

– кориця – 2 ч. л.,

– панірувальні сухарі – 4 cт. л.;

для змащування:

– жовток – 1 ст. л.,

– молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування

Спочатку готуємо тісто. До борошна додаємо сіль та розпушувач, усе перемішуємо. Потім додаємо холодне вершкове масло, перетираємо.

Після цього до маси додаємо цукор, яйця та сметану будь-якої жирності. Усе ретельно з’єднуємо та замішуємо тісто.

Тепер потрібно натерти яблука на великій тертці й видалити зайвий сік. Додаємо корицю та цукор.

Розкачуємо з тіста два коржі. Один викладаємо на деко.

Викладаємо яблучну начинку на перший корж, рівномірно розподіляємо.

Зверху викладаємо ще один корж з тіста. Змащуємо жовтком, який з’єднали з молоком. На тісті можна зробити візерунок за допомогою виделки.

Випікати при температурі 200°С протягом 30–35 хвилин.

Дати пирогу охолонути у формі й можна подавати.

Смачного!