ko.net.ua

Апельсиновий пиріг

Інгредієнти:

– борошно – 290 г;

– цукор – 120-150 г;

– родзинки – 100 г;

– олія рослинна – 100 г;

– сік апельсиновий або тропічний – 200 г;

– сіль – щіпка;

– харчова сода – 1/2 ч. л.;

– апельсин – 2 шт.;

– горіхи для оформлення – від 50 до 80 г.

Спосіб приготування

Очистіть апельсини і розділіть їх на дольки без білих прожилок. Апельсинову цедру подрібніть у блендері, вона додасть пирогу насичений смак і зробить його більш пишним.

У великій мисці з’єднайте сік, рослинну олію, сіль і соду та добре перемішайте. Додайте подрібнену апельсинову цедру, родзинки і частинами всипте борошно. Замісіть тісто, воно не повинно бути занадто щільним, інакше пиріг вийде важким. Якщо консистенція теста виходить щільною, додайте ще трохи соку.

Викладіть тісто у форму або на деко, застелене пергаментним папером, зверху оформіть пиріг часточками апельсина і горіхами.

Випікайте пісний апельсиновий пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

Аромат на кухні буде просто приголомшливим, а смак пирога всі оцінять із гідністю.

Смачного!