ko.net.ua

В Ужгородському замку відкрили нову фотозону

У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького (Ужгородський замок) відкрили нову фотозону із вигаданим портретом легендарної «Білої Діви», що за давніми переказами є привидом цієї середньовічної фортеці.

Відтепер відвідувачі музею зможуть зробити селфі в новій відкритій локації, що в середні віки слугувала як вхід до кімнат якими користувалася охорона замку.

? У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім.Т.Легоцького (Ужгородський замок) відкрили нову фотозону із вигаданим портретом легендарної «Білої Діви», що за давніми переказами є привидом цієї середньовічної фортеці. ? Відтепер відвідувачі музею зможуть зробити селфі в новій відкритій локації, що в середні віки слугувала як вхід до кімнат якими користувалася охорона замку. ? Оскільки оригінального зображення напів-міфічного персонажу примарної Білої Діви не збереглося, її «неофіційний» уявний портрет створив провідний програміст музею Василь Габорець. ✍? Для цього було використано найновіші генеративні моделі нейронної мережі для створення зображень з текстової команди (штучним інтелектом). ⭕️ Авторка ідеї – директорка музею Ольга Шумовська.

Опубліковано Департамент культури Закарпатської ОДА Понеділок, 17 квітня 2023 р.

Оскільки оригінального зображення напів-міфічного персонажу примарної Білої Діви не збереглося, її «неофіційний» уявний портрет створив провідний програміст музею Василь Габорець.

Для цього було використано найновіші генеративні моделі нейронної мережі для створення зображень з текстової команди (штучним інтелектом).

Авторка ідеї – директорка музею Ольга Шумовська.

Про це повідомляє Департамент культури Закарпатської ОДА.