41197
14:50 3.032023

Скільки коштує на Закарпатті весняна краса

Цікаве 17688

Після зими закарпатці почали поступово скидати шапки, теплий одяг і думати про красу. Незважаючи на непросту ситуацію в державі, гарними бути хочеться всім, особливо жінкам.

Добре, коли в людини є натуральна врода… Тоді принаймні не доводиться витрачати великі гроші на б’юті-індустрію. Але коли зовнішність хочеться трохи покращити, доводиться користуватися послугами спеціалістів, майстрів, тренерів…

Тож скільки у цьому сезоні на Закарпатті обходиться краса? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Краса починається із зачіски

На те, щоб покращити зовнішність більше грошей готові викласти, звичайно ж, жінки. Саме на них в основному і спрямована вся косметика. Але й чоловіки останнім часом прагнуть бути в формі, мати доглянуту шкіру та гарну зачіску. І хоч барбер-шопами користуються не всі, та перукарню відвідує практично кожен представник сильної статі.

Тож скільки платять чоловіки за модну стрижку? В Ужгороді в одному з барбершопів така послуга обходиться у щонайменше 300 гривень. Модельна стрижка ножицями – 400 гривень, проста стрижка – від 350 гривень, дитяча – від 330, моделювання бороди – 300, воскове видалення волосся – 150, камуфлювання сивини – від 400, укладка – від 130 гривень. Жіноча стрижка у столиці Закарпаття обходиться у 300-500 гривень, а фарбування – навіть у 2-5 тисяч гривень.

Хоч ціни на послуги перукарів у кожному закладі практично різні, «Карпатський об’єктив» поспілкувався з майстринею із Хуста, аби дізнатися більше про вартість саме жіночих зачісок.

«Як жіноча, так і чоловіча стрижка коштує приблизно 150 гривень. Це – з миттям голови, – зізналася Ярослава Ланфер. – Фарбування волосся – від 500 гривень, мелірування – у межах тисячі, відновлення – 500 гривень. Утім на ціну можуть впливати різні чинники, наприклад, густина волосся, довжина, кількість використаних матеріалів. Що ж стосується зачісок, то тут не можна назвати конкретну ціну, бо все залежить від побажань клієнтки і складності самої роботи. Утім приємно, що наші земляки не забувають про доглянутість і про те, що краса людини починається з голови, тобто – із зачіски!».

Гарно нафарбуватися вміють не всі

Вартість макіяжу ми дізнавалися у Мукачеві.

«Не кожна жінка вміє правильно фарбуватися, – зізнається «Карпатському об’єктиву» візажист Анастасія Попова. – Але останнім часом дівчата роблять багато фотосесій, ведуть блоги у соцмережах із прямими виходами в ефір, відвідують різні події, де потрібно мати бездоганний вигляд, тож усе частіше звертаються до фахівців. Макіяж можна робити як на виїзді, тобто вдома у клієнтки, так і в салоні. Утім це впливає на вартість. У нас макіяж коштує 650 гривень, весільний – 700. Однак дехто бере й по 1500, і більше. Тобто, говорити про одну ціну не можна. Потрібно враховувати і якою косметикою користується майстер, і що хоче сама дівчина».

Мукачівка Каріна Волощук до послуг візажиста вдається щонайменше двічі на тиждень. Каже, що в неї така робота…

«Я працюю моделлю, тож на макіяж, як постійна клієнтка, маю певні скидки. До того ж, деколи послуги візажиста оплачує рекламодавець, якщо я виконую зйомку на його замовлення. Один сеанс у візажиста для мене коштує 500 гривень. Але у повсякденному житті я взагалі не фарбуюся, люблю натуральність. Звичайно, із макіяжем жінка має більш розкішний вигляд, але того, хто мене кохає, влаштовує й моя природна врода. До того ж, не хочу зайвий раз втомлювати шкіру косметикою, навіть кремами не користуюся в побуті», – запевняє дівчина.

Враження про людину складається з її рук

Звичайно, доглянуті руки свідчать про те, що людина дбає про свою зовнішність та репутацію. Хоча постійно користуватися послугами манікюрниць по кишені не всім закарпатцям, але зробити нігті акуратними в домашніх умовах може і кожна жінка, і кожен чоловік.

Але скільки ж коштує професійний манікюр та педикюр саме в салоні?

В Ужгороді, як і у всій області, ціни можуть сильно різнитися. Тому візьмемо середню вартість. Наприклад, чоловічий манікюр обходиться приблизно у 200 гривень, корекція нігтів – у 500, апаратний манікюр – 190, комбінований – 350 гривень, дитячий – 150, класичний манікюр для жінок – 200 гривень, укріплення нігтів – 300 гривень, покриття гель-лаком – 300 гривень. Педикюр – 400-500 гривень: як жіночий, так і чоловічий.

«Більше до мене звертається усе ж жінок, – каже майстриня Катерина Русин. – Утім чоловіки також є, при чому постійно. І не завжди це – підприємці. Найчастіше – офісні працівники середньої ланки. Дехто замовляє послугу навіть із виїздом додому. У мене це коштує 200-300 гривень, але в багатьох салонах – значно більше. Та варто пам’ятати, що дорого – це не завжди найбільш якісно. Але кожному своє. Я рада, що люди починають все більше дбати про красу та зовнішність, не шкодують гроші на себе, а також на своїх коханих! Якщо хтось хоче мати пристойний вигляд, потрібно пам’ятати, що перше враження про людину складається саме з рук. Якщо під нігтями чорне, руки брудні, то зразу зрозуміло, що ця людина виконує якусь фізичну роботу. Якщо ж пальчики доглянуті – значить домінує розумова праця. Добре і те, й інше, просто себе раджу любити та піклуватися про руки!»

Очі – дзеркало душі

«Чорнії очі, карії брови», – співається в пісні Костянтина Думитрашка, яка стала справжнім народним романсом…

Мати гарні очі та брови хочеться всім дівчатам. І зараз це – не проблема, бо є така плуга, як нарощування вій та перманентний макіяж брів.

Але скільки коштує це задоволення на Закарпатті?

Вії обійдуться від 200 до 450 гривень (вони можуть бути різної довжини та якості, але переважно всі гарні, пухнасті, об’ємні). Просте фарбування брів, надання їм форми коштує від 300 гривень. Перманент – у межах 1500 гривень, але може бути й значно дорожче. Утім він тримається довго і брови близько року мають акуратний вигляд. Ця процедура підходить не всім, бо дехто може мати алегорію на компоненти, проте нині є багато технік і вибрати найбільш оптимальну собі для душі та кишені може кожна представниця прекрасної половини.

Гарні пухнасті губи теж даються від природи не всім, але збільшити об’єм власних може будь-хто. Вартість процедури від 2 до 5 тисяч гривень за одну ін’єкцію краси.

«Я вже два роки роблю собі брови, вії та губи, – розповідає «Карпатському об’єктиву» молода мама з Тячева Оксана Кравець. – Оскільки в мене мала дитина, не завжди маю час довго сидіти перед дзеркалом. Занедбати ж себе – також не хочеться… А так – весь час доглянута і вродлива, подобаюся і собі, і чоловікові! Практично та модно!»

Струнке тіло і здоровий дух

Мати гарне обличчя – це одне, а ідеальну фігуру – зовсім інше. Тож із настанням весни до тренажерних залів почало приходити все більше закарпатців.

Вартість абонента на місяць у залах області варіюється від 300 гривень за місяць до 1500. Плюс щоразу потрібно давати щонайменше 100 гривень тренеру за заняття. Відвідують зали не лише жінки, там збираються і чоловіки, бо прокачане тіло є не лише гарним, але й здоровим.

«Я – не професійний спортсмен, займаюся виключно для себе. Колись дуже хворів, почав займатися спортом і поступово ставало все легше і легше. Спочатку були пробіжки, потім легкі вправи, зараз – «снаряди». Тренера не беру, бо займаюся не перший рік і знаю, що потрібно моєму тілу. Місяць занять обходиться мені у 700 гривень. Графік відвідування вільний, тому йду у зал тоді, коли мені зручно», – розповідає «Карпатському об’єктиву» Федір Янчик із Виноградова.

У залах зараз найбільше молоді, є чимало навіть школярів. Часто це – дівчата, які хочуть бути у відмінній фізичній формі.

Як би там не було, а якщо хочеться краси, шкодувати на неї гроші, якщо вони є, не варто. Важливо подобатися передусім собі, а вже потім цю вроду неодмінно побачать й оцінять і інші.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах