ko.net.ua

Взяти участь у Різдвяному ярмарку в Берегові запрошує Закарпатська угорська туристична рада

До ЗУТР вже надійшло сім заявок від різних громадських і благодійних організацій та десять – від народних умільців, бджолярів, виноробів тощо.

Ярмарок розміститься на території римо-католицької церкви, локації виділяються безкоштовно. Торговище відкривається 17 грудня.

“Ми запрошуємо взяти участь у продажі власної продукції всіх бажаючих,- ділиться з Карпатським об’єктивом голова туристичної ради Андраш Мештер. – Частину коштів, отриманих від реалізованого, перерахуємо бійцям-закарпатцям, які дають гідну відсіч агресору на передовій у різних підрозділах, в тому числі поліцейському”.

Більшість учасників уже визначилися, що пропонуватимуть відвідувачам. Туристична рада має намір частувати гостей бограч-гуляшем та глінтвейном. Українське відділення екуменічної служби допомоги Угорщини підготувало для воїнів продуктові пакети. Берегівський осередок Мальтійського ордену готує різноманітне печиво, салон “Декор” – закарпатські сувеніри. Мають сюрпризи у запасі також громадські осередки “Про культура Субкарпатіка” та “Про агрокультура карпатика”, Спілка багатодітних угорський сімей краю, фонд “Карітас”. Сподіваємось, що певні родзинки “засвітять” на ярмарці й народні умільці та їх партнери. Благодійні внески можна буде кидати і у спеціально встановлені скриньки.

У попередні роки різдвяне торговище супроводжувалося колоритною культурною програмою, конкурсом бетлегемів і таке інше. Нині у зв’язку з економічною скрутою, енергетичними негараздами, наслідками війни розважальні заходи не проводитимуться.

Микола ГОРВАТ