40531
15:49 4.122022

У мукачівському "Паланку" відкрили резиденцію Святого Миколая. Фото, відео

Цікаве 17257

Цього року вже втретє в Мукачівському історичному музею з 3 грудня по 18 грудня працюватиме Резиденція Святого Миколая. 

За першу годину роботи Резиденції, що відкрилася у суботу 3 грудня, до чарівника завітало близько 20 дітей. Кількість відвідувачів однозначно зростатиме, каже директор замку Михайло Белеканич. 

“Зазвичай найбільша кількість людей приходить на вихідні. Деякі люди приходять на екскурсію фортецею і заходять в гості до Миколая, а є такі , які йдуть безпосередньо в гості до чарівника. Взагалі ми це робимо в першу чергу для дітей, аби в них від зустрічі з Миколаєм покращився настрій. Самі знаєте в який час ми зараз живемо і дітям точно вже не вистачає позитивних емоцій. Тому ми вважаємо нашим обов’язком занурити їх хоч трохи у цю магічну атмосферу. Це час здійснення бажань”,- каже Михайло Белеканич. 

Усі відвідувачі Резиденції мають можливість не тільки написати листа чудотворцю, але поспілкуватися з ним особисто. Миколай полюбляє слухати вірші та пісні, а ще із задоволенням вислухає побажання маленьких гостей. 

“Багато діток, що приходять, просять в мене, аби повернулися їх тато чи мама з війни. Бажають, аби Україна перемогла! Діти вірять в Миколая і йдуть сюди, аби здійснити свої бажання. Хочу зауважити, що останні роки діти більше стали просити здоров’я, миру та спокою. Цей рік, звісно, найбільш концентрований на такі побажання. Діти хочуть побачити своїх рідних живими та здоровими”,- розповідає Святий Миколай. 

Хоч вже і доросла та своє побажання про мир, пише у листі і Ганна з Харкова. Жінка з родиною з початком війни переїхала жити до Дніпропетровської області, а наразі намагається знайти житло на Закарпатті.  ” Така приємна зустріч з Миколаєм! Ми взагалі прийшли просто подивитися на замок. А тут так гарно все прикрашено, що нагадало нам про наближення свят, цей чудовий час. Звісно, найбільше ми хочемо повернутись додому, до рідного Харкова і миру для нас усіх”,- зізнається жінка. 

Купивши вхідний квиток до замку можна не тільки зустрітися з Миколаєм, але й прогулятися територією замку та відвідати експозиційні кімнати. 

Резиденція Святого Миколая працюватиме щодня з 12:00 по 17:00 годину. 

                                          Ірина Грабко

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах