ko.net.ua

Салат осінній

Інгредієнти:

– 3 кг капусти;

– 1 кг моркви;

– болгарський перець – 1 кг;

– цибуля – 0,5 кг;

– олія – 250 мл;

– 9%-ний оцет – 100 мл;

– цукор – 2-3 ст. л.;

– сіль – 3 ст. л.

Спосіб приготування

Для приготування осіннього салату вибирайте соковиту капусту і моркву. Болгарський перець підберіть червоний і помаранчевий, щоб салат осінній на зиму вийшов більш яскравим і ошатним. Усі овочі помийте і почистіть.

Капусту нашаткуйте. Моркву потріть на тертці для приготування корейської моркви. Болгарський перець поріжте тонкою соломкою. Цибулю поріжте півкільцями.

Покладіть у велику миску капусту, додайте сіль і трохи перетріть її руками, щоб вона пустила сік. Не перестарайтеся, інакше салат осінній вийде надто рідким.

Закиньте у капусту інші овочі. Додайте в салат сіль, цукор, оцет, олію і гарненько перемішайте.

Розкладіть салат по підготовлених стерилізованих банках і накрийте кришками. Поставте банки в каструлю з киплячою водою. Літрові банки стерилізуйте 20 хвилин, півлітрові – протягом 15 хвилин.

Потім салат закатайте, переверніть банки догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.

Зберігайте салат осінній у прохолодному темному місці.

Смачного!