ko.net.ua

На Закарпатті відбувається заключний етап досліджень з пошуку кажанів, сов та інших птахів та звірів

12 серпня 2022 року – другий день заключного етапу досліджень веж та горищ церков Закарпатської області, з метою пошуку кажанів, сов та інших птахів і звірів, які облюбували цю унікальну нішу для свого прихистку.

За 2 дні було досліджено церкви сіл Новоселиця, Підплеша, Ганичі (Ганичі-онлайн), Калини, Дубове, Вітерна, Красна, Лопухів, Німецька Мокра, Руська Мокра, Усть-Чорна. За ці дні дослідження було досліджено 10 церков. Хоча виявились пусті чи не підходящі для дослідження території, проте вже наявні певні результати. За поточними результатами вже вдалось виявити, як сліди життєдіяльності, так і самих представників рукокрилих, голубів, сичів особисто.

Дане дослідження, ще принесло один неочікуваний, проте позитивний результат – дослідження зацікавило людей, а саме молоде покоління – дітей служителів церкви. Цей аспект є також важливим, оскільки він демонструє, що дослідження чи робота, що проводиться по захисту природи, може зацікавити тих, чи інших людей.

Дослідження проходили в рамках проєкту «Підвищення екологічної обізнаності місцевого населення шляхом спільного збереження кажанів в прикордонних районах Угорщини, Словаччини, Румунії та України» (керівник проєкту Alexander Bokotey).

Про це інформує Дубівська селищна територіальна громада.