Інгредієнти:
– свинина (лопатка, шия, окіст),
– сіль – 20 г на кожен 1 кг м’яса,
– спеції за смаком: чорний і червоний перець, сушений часник,
– лавровий лист,
– часник.
Спосіб приготування
М’ясо наріжте на великі шматки, які помістяться в літрові банки.
З’єднайте всі сухі інгредієнти (сіль, спеції), обваляйте в них м’ясо.
Перекладіть його в банки. Додайте в кожну перець горошком (7–10 шт.), один лавровий лист і зубчик часнику. Закрийте кришками.
Переставте банки в каструлю, дно якої встелено кухонним рушником. Залийте холодною водою по плічка, поставте на вогонь.
Після закипання вогонь зменшіть і варіть три години. Потім дістаньте банки з води, накрийте рушником і залишіть на ніч.
М’ясний сік стане, як желе. М’ясо можна зберігати в банках у сухому, темному місці протягом місяця. Воно дуже ніжне, соковите, ароматне. Спробуйте, і вам точно сподобається!
Десерт із двох інгредієнтів
Інгредієнти:
– пакет желе зі смаком ананаса, полуниці, лимона, ківі тощо,
– склянка вершків 33% жирності (можна замінити на сметану 20–25%).
Спосіб приготування
Підготуйте желе, як зазначено на упаковці (розчиніть у вказаній кількості гарячої води і мішайте протягом 2 хвилин).
Дайте желе остигнути до кімнатної температури.
Потім влийте вершки. Збивайте в блендері разом із желейною основою 1–2 хвилин.
Перелийте готову суміш у форму, змащену олією. Покладіть у холодильник на 2–3 години.
Готовий десерт можна посипати кокосовою стружкою. Або використати замість неї, наприклад, сухофрукти, свіжі фрукти чи ягоди, дрібно нарізані горіхи тощо.
Смачного!