ko.net.ua

Свинина в банці

Інгредієнти:

– свинина (лопатка, шия, окіст),

– сіль – 20 г на кожен 1 кг м’яса,

– спеції за смаком: чорний і червоний перець, сушений часник,

– лавровий лист,

– часник.

Спосіб приготування

М’ясо наріжте на великі шматки, які помістяться в літрові банки.

З’єднайте всі сухі інгредієнти (сіль, спеції), обваляйте в них м’ясо.

Перекладіть його в банки. Додайте в кожну перець горошком (7–10 шт.), один лавровий лист і зубчик часнику. Закрийте кришками.

Переставте банки в каструлю, дно якої встелено кухонним рушником. Залийте холодною водою по плічка, поставте на вогонь.

Після закипання вогонь зменшіть і варіть три години. Потім дістаньте банки з води, накрийте рушником і залишіть на ніч.

М’ясний сік стане, як желе. М’ясо можна зберігати в банках у сухому, темному місці протягом місяця. Воно дуже ніжне, соковите, ароматне. Спробуйте, і вам точно сподобається!

Десерт із двох інгредієнтів

Інгредієнти:

– пакет желе зі смаком ананаса, полуниці, лимона, ківі тощо,

– склянка вершків 33% жирності (можна замінити на сметану 20–25%).

Спосіб приготування

Підготуйте желе, як зазначено на упаковці (розчиніть у вказаній кількості гарячої води і мішайте протягом 2 хвилин).

Дайте желе остигнути до кімнатної температури.

Потім влийте вершки. Збивайте в блендері разом із желейною основою 1–2 хвилин.

Перелийте готову суміш у форму, змащену олією. Покладіть у холодильник на 2–3 години.

Готовий десерт можна посипати кокосовою стружкою. Або використати замість неї, наприклад, сухофрукти, свіжі фрукти чи ягоди, дрібно нарізані горіхи тощо.

Смачного!