ko.net.ua

Big City Ride у вишиванках: в Ужгороді відбувся традиційний велозаїзд. Фото

Ось уже четвертий рік поспіль в Ужгороді проводять масовий велозаїзд під назвою Big City Ride. Цьогоріч на площі перед обласним музично-драматичним театром, що знаходиться на березі річки Уж, зібралося близько 200 велосипедистів.

Цікавинкою велозаїзду стало те, що учасників заздалегідь закликали одягнути вишиванки. І зробили це не просто так, адже саме 19 травня ми відзначаємо день, присвячений традиційному та стародавньому елементу одягу, який напевно є в кожного українця –  вишиванці. Тож Ужгород квітнув не лише сакурами, а й різноманітними мотивами вишиванок.

«Зараз вся країна працює задля того, аби допомогти Збройним Силам і ужгородський велозаїзд теж підключається до цього дійства передусім тим, що сьогодні ми одягнули вишиванки та присвятили його до Дня української вишиванки. В рамках заїзду ми намагаємося зібрати кошти для підтримки ЗСУ. Маршрут до страту буде таємницею, адже ми його узгоджуємо з поліцією до останнього моменту», – розповів Валерій Костинський, співорганізатор Big City Ride.

Цікаво, що протягом років існування Big City Ride найменша кількість його учасників становила 150, а найбільша – 600.

Олександр Свергун, другий співорганізатор Big City Ride в Ужгороді каже, що акція, в першу чергу, була започаткована для того, аби підняти проблему велоінфраструктури в місті: «Сьогодні у нас трохи інша мета – допомогти армії, але при цьому хочемо, щоб влада міста та області звертала увагу на те, що велолюбителів у нас багато і нам потрібні спеціалізовані доріжки».

Перед велозаїздом кожен зміг придбати значки та пізніше взяти участь у розіграші призів. Також перед драмтеатром розмістили стенд Руху підтримки закарпатських військових, де можна було купити продукцію та тим самим підтримати ЗСУ.

Після урочистого старту велосипедисти проїхалися вулицями міста в супроводі автомобіля патрульної поліції. Вже на фініші відбувся розіграш подарунків та нагородження учасників.

Вікторія КОПИНЕЦЬ