
Паска без замісу тіста

Інгредієнти:
Для тіста (на 4 паски у формі з діаметром 12 см і висотою 14 см):
– борошно пшеничне вищого ґатунку – 600 г + 50 г;
– молоко (близько 38 градусів) – 320 мл;
– сухі дріжджі – 8 г (живі дріжджі – 25 г);
– яйця – 2 шт.;
– цукор – 200 г;
– сіль – ½ ч. л.;
– розпушувач – 6 г;
– масло вершкове – 200 г;
– екстракт ванілі – 2 ч. л.;
– цедра 1 лимона (за бажанням);
– цедра 1 апельсина (за бажанням);
– начинка: родзинки – 100 г, журавлина – 50 г, курага – 50 г, суміш цукатів – 50 г, апельсинові цукати – 50 г;
– апельсиновий сік – 100 мл.
Для глазурі:
– молоко – 2-3 ст. л.;
– цукрова пудра – 150 г.
Спосіб приготування
Для паски будемо використовувати ароматний цукор. Для того, щоб його підготувати, просто беремо натерті лимонну і апельсинову цедри і добре перемішуємо їх із цукром, щоб збагатити його ефірними оліями.
Для опари готуємо тепле молоко, в яке додаємо 2 ложки ароматного цукру і дріжджі. Добре все перемішуємо, накриваємо і залишаємо в теплому місці приблизно на 10-15 хвилин. За цей час вона повинна збільшитися приблизно у 2 рази і піднятися пишною шапкою.
Тепер підготуємо здобну основу для тіста. Для неї в м’яке вершкове масло додаємо цукор, сіль і екстракт ванілі або ванільний цукор. Добре перемішуємо, а потім по одному додаємо яйця.
Далі просіваємо в миску борошно і розпушувач. До них додаємо опару, перемішуємо. Потім додаємо здобну основу, знову перемішуємо. Якщо тісто виходить занадто липким, досипаємо ще трохи борошна. Трохи вимішуємо тісто лопаткою, збираємо до центру миски, накриваємо і залишаємо підходити приблизно на 1 годину в теплому місці.
За цей час можна вибрати і підготувати начинку. При необхідності деякі з інгредієнтів можна замочити, наприклад, в апельсиновому соку.
Коли тісто підійшло, замочені сухофрукти добре просушуємо паперовими рушниками від зайвої вологи, а потім усю начинку припилюємо борошном, перемішуємо – так цукати і сухофрукти краще ляжуть у тісто. Додаємо начинку в тісто.
Розділене тісто підкочуємо в колобки і укладаємо в форму, заповнюючи її приблизно на 1/3, залишаємо на вистоювання приблизно на 1 годину. Коли тісто підніметься і займе форму повністю, ставимо паски в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин.
Готові паски перевіряємо дерев’яною шпажкою, а потім даємо їм повністю охолонути і можна переходити до прикраси.
Для глазурі беремо цукрову пудру і змішуємо з молоком, додаючи його потроху. У результаті у вас виходить білосніжна глазур, яка дуже швидко застигає і зовсім не липне.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися