ko.net.ua

Смугасте хрустке печиво на сковороді

Інгредієнти:

– пшеничне борошно – 300 г;

– кукурудзяний крохмаль – 15 г;

– цукор – 60 г;

– згущене молоко з цукром – 40 г;

– вершкове масло – 50 г;

– какао-порошок – 2 ст. л.;

– сіль – 1/2-1 ч. л.;

– вода – 90-100 г (вливайте потроху);

– рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування

Просійте борошно з крохмалем, додайте цукор, згущене молоко, вершкове масло, сіль і ванілін, перемішайте. Потроху влийте воду, замішуючи м’яке тісто. Розділіть його на дві половинки, в одну додайте какао-порошок. Залиште тісто відпочити на 15 хвилин.

Половинки тіста розділіть ще навпіл. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт тіста через пакет. Складіть всі 4 пласти тіста один на інший, чергуючи кольори тіста. Скачайте в рулет. Готовий рулет помістіть у морозилку на 4-5 годин, потім тоненько наріжте на кружечки.

Смажте у фритюрі або на сковороді з достатньою кількістю олії до готовності (буквально кілька хвилин). Ви помітите, що кружечки закрутяться і набудуть форми вушок.

Викладіть спочатку на паперовий рушник, а потім – подавайте до столу. Можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!