ko.net.ua

Хмільно та смачно: «родзинки», ціни і асортимент «Червеного вина» у Мукачеві

Цьогорічний, винний фестиваль у Мукачеві не залишить байдужим навіть найбільш вибагливого дегустатора, адже окрім звичних наїдків тут подають і досить оригінальні страви. “Карпатський об’єктив” оцінив у скільки може обійтися вилазка на фестиваль цілої родини та що можна там придбати.

Отже, найбільш популярними стравами залишаються: бограч (50-70 грн.за порцію), шашлик (50-65 грн. за 100 грамів) та смажена картопля (20-35 грн. за 100 грамів).

“Ми купили 400 грамів шашлику, 2 порції картоплі та салат з капусти, заплатили за все майже 350 гривень, окрім того випили глінтвейну, то ще 80 гривень, та прикупили смачні сувеніри. Загалом вийшло в нас десь 800 гривень”, – ділиться пані Надія, яка прийшла на свято з родиною.

Родина пані Надії складається з трьох персон, серед яких маленька 6-річна дитина. Тому, якщо до парку прийде сім’я з більшою кількістю дітей та старших за віком, то вірогідно заплатити доведеться ще більше.

Загалом, на ярмарковому містечку працює 16 гастрономічних локацій не тільки з традиційною закарпатською кухнею, але й з грузинською та середземноморською. Наприклад, 12 мідій у соусі можна спробувати, заплативши 100 гривень.

Окрім того, годують кухарі смачними домашніми ковбасками (50-60 грн. за порцію), свинною рулькою (40-50 грн. за порцію), овочами гриль (30-40 грн.за порцію) та лавашами (50-75 грн.)

Щодо напоїв, то глінтвейн коштує 40-50 гривень, вино (1л.) – від 100 до 200 гривень. Загалом винороби привезли на фестиваль майже 8 тисяч літрів вина, близько двох десятків різних сортів. Цього року на фесті свою продукцію преставили і 4 виробники квафтового дистиляту.

Прикупити тут можна також крафтову сирну та м’ясну продукцію. Пані Марія свій сир, наприклад, привезла з Івано-Франківщини.

“Це наш сімейний бізнес. Живем у Косівському районі, село Шешори, там на високогір’ї і виготовляєм нашу продукцію. Завжди приїздим на цей фестиваль. Люди ваші бринзу знають, люблять, а якщо вона справжня, гуцульська, то від того тільки здоровіші усі будуть. Кілограм нашої продукції можна купити за 250- 270 гривень”, – розповідає пані Марія.

Користі багато і в його продукції, каже киянин Костянтин Симиліт. Чоловік робить варення з шишок.

“Усе геніальне-просте. Зробити таке варення не так вже і важко, а от користь від нього дуже велика. Спочатку я робив цей продукт як закуску під міцний дистилят, а потім вирішив зварити варення. Ціна залежить від об’єму тари, від 100 до 300 гривень”, – ділиться чоловік.

Фестиваль “Червене вино” триватиме до 16 січня (включно).

Ірина ГРАБКО