ko.net.ua

Перший день "Червеного вина": у Мукачеві запрацювало фестивальне містечко. Фото

12 січня, у мукачівському парку Центральний, розпочався традиційний фестиваль “Червене вино”. Дегустуватимуть гості заходу, цього року, вина 22 найкращих виноробів краю. ” Червене вино ” – це не тільки можливість спробувати хороші напої, але й спосіб визначити справжніх професіоналів у виготовленні хмільного.  Триватиме фест до неділі, 16 січня. 

У перший день роботи ярмаркового містечка винороби вже встигли віддати на дегустацію свої найкращі винні взірці. Винороб та виноградар з  з Ужгорода – Олександр Гарновдій каже, що цього року для дегустаційної комісії передав 5 своїх сухих вин.

“Усі вина, які представив на розсуд дегустаційної комісії – сухі: “Мюлер Тургау”, “Тремінер”, “Іршаі Олівер”, ” Нау Бургундер” та ” Червоний купаж”. Я взагалі виготовляю тільки сухі вина. От така моя особливість”, – розповідає Олександ Гарновдій.    

Чоловік додає, що такі фестивалі, чудова можливість для виноробів і для нього особисто,  в першу чергу, презентувати свою продукцію. Саме тому на фестивалі- ярмарку, можна спробувати чимало дуже смачних і різноманитних вин: червоні, білі, рожеві, сухі, солодкі та напівсолодкі. У кожному будиночку можна скуштувати і гарячий глінтвейн.    

Ні для кого не секрет, що будь- який фестиваль манить відвідувачів і своїми смачними наїдками. Протягом  фестивалю ” Червене вино – 2022″  продавці пригощатимуть смачним бограчем, шашликами, смаженими ковбасками та картоплею, а також лангошами та солодощами.   

“Ми готуємо наш шашлик за особливим рецептом, так само як і картоплю. Мені усі завжди кажуть, що такого шашлику ніде ще не пробували. Так само і наш бограч – наваристий, бо там багато м’яса”, – ділиться Віктор Погань.  

 Вже 13 січня визначатимуть найсмачніші вина у різних номінаціях:  “Краще біле сухе вино”, ” “Краще червоне сухе вино”, ” Краще десертне вино” та інші.
                                                   

Ірина Грабко