ko.net.ua

У Перечині облаштували вертеп із живими вівцями

У Перечині облаштували вертеп із живими вівцями з нагоди одного з найвеличніших християнських свят – Різдва Христового. Вівці – символ Різдва, адже маленький Ісусик народився серед тварин. Місце локації – територія греко-католицького Свято-Миколаївського храму, що у центрі міста.

Настоятель церкви отець Мирослав розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що символічну стайню встановили парафіяни, вірник Андрій надав овець. Вони вже звикли до уваги і людей не лякаються, поводяться спокійно. «Якщо хочемо щось мати, то маємо самі щось робити, а не чекати, що хтось зробить – влада чи депутат – і подарує нам свято, настрій», – зауважив отець.

Як діти, так і дорослі відвідувачі з цікавістю розглядають зображених біблійних персонажів, ангелів, які сповіщають світу про народження Месії, Спасителя. Привертають увагу милі домашні тварини – баран з крученими рогами та чорна і біла вівця з мордочкою чорного окрасу. Час від часу ті тихо жують сіно і ніби прислухаються до розмов людей. Біля вертепу всі радо фотографуються на добру згадку про Різдво 2022 року.

Всередині святині встановлений ще один вертеп. Дітки з цікавістю роздивляються та гладять скульптури ослика, ягняток, немовляти. Символічна стайня декорована гірляндами, віфлеємською зіркою.

Вертепи діятимуть до кінця новорічно-різдвяних свят. А вони тривають до 20 січня, Дня вшанування Іоанна Хрестителя.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора