ko.net.ua

На Ужгородщині відбувся фестиваль «Інформаційна миска»

7 жовтня на базі санаторію-профілакторію УжНУ «Скалка», що на Ужгородщині, відбувся фестиваль молодих журналістів «Інформаційна миска-2021». З 2011 року захід організовує і проводить кафедра журналістики. Учасники – студенти відділення журналістики Ужгородського національного університету. Після урочистого відкриття команди, а їх було три: «Пів деци» (студенти першого курсу), «Найкраща назва команди» (друго- та третьокурсники), «Збірна ветеранів» (четвертокурсники та магістри) почали готуватися до конкурсів. Як завжди, конкурсна програма була різноманітна: 1.конкурс на кращу назву команди; 2. розведення багаття на швидкість для приготування страви; 3.презентація команд; 4.конкурс на кращу страву, приготовлену на вогні; 5.спортивні змагання: стрибки з місця та жіночий армреслінг.

Декан філологічного факультету Юрій Бідзіля  розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що фестиваль започаткували понад десять років тому задля популяризації спеціальності «Журналістика». Захід проводився не лише як регіональний, а і всеукраїнський. Після дворічної перерви вирішили відновити. У 2019-му проводили міжнародну конференцію, а торік завадив локдаун. Цього року дозволили карантинні умови, погода тепла і без дощу.

–  Такий захід передбачає розкриття здібностей медівників в екстремальних умовах. Вони мають нагоду позмагатися в приготуванні їжі на відкритому вогні, продемонструвати фізичну підготовку. До того ж, це і неформальне знайомство першокурсників із викладачами, можливість презентувати себе з іншого боку, поспілкуватися з старшокурсниками. Тут усе здружує колектив журналістів і рекламістів. У викладачів є можливість придивитися до студента, бо буває, що на заняттях він не дуже активний, комплексує, а тут може проявити себе та організаторські здібності, – зауважив Юрій Михайлович.

Головний суддя змагань Володимир Тарасюк підбив підсумки та оголосив переможців. Отже, команда «Ветеранів» отримала І місце за назву та перемогла у стрибках із місця. «Пів деци» була найсильнішою у жіночому армреслінгу та найшвидше розпалила багаття. «Найкраща назва команди» отримала І місце за презентацію.

За підсумками фестивалю найсмачнішим боґрачем стала страва, яку приготували першокурсники. Члени журі відзначили і тематичне оформлення столу «Пів деци». ІІ місце здобула «Збірна ветеранів», ІІІ – «Найкраща назва команди». Переможці отримали заохочувальні призи. 

Учасники відчули атмосферу журналістської родини, провели дозвілля на свіжому повітрі, смакували боґрачем, бутербродами та стравами, які самі приготували.

Тетяна Грицищук, фото автора