ko.net.ua

Торт без випічки «Бите скло»

Інгредієнти:

– упаковка готових бісквітних коржів – 3 коржі;

– 3 пачки желе різного кольору і смаку (або зварити желе самостійно з ягід чи варення);

– 500 г сметани;

– 1 склянка цукру;

– 20 г желатину;

– ванілін;

– 1 ст. ложка коньяку або рому.

Спосіб приготування

Заздалегідь приготувати желе різних кольорів і дати йому застигнути.

Замочити 20 г желатину в 10 ложках холодної води на 30 хвилин, потім на слабкому вогні або на водяній бані розпустити желатин при помішуванні до повного розчинення, дати трохи охолонути.

Збити 500 г сметани із 1 склянкою цукру, всипати ванілін. Бажано додати 1-2 столові ложки коньяку або рому.

Трохи сметанного крему (пару ложок) влити в теплий желатин і розмішати. Не припиняючи збивати сметану з цукром, тонкою цівкою влити в неї желатинову суміш.

Салатник або миску вистелити харчовою плівкою, пригладити рукою, уникаючи грубих складок. Накидати в салатник шматочки наламаного бісквіта і різнобарвні шматочки желе. Полити шар шматочків сметанним кремом. Знову накидати шар шматочків, полити кремом і так далі.

Останній шар накрити залишеним цілим бісквітним коржем і ледь придавити. Поставити в холодильник, щоб сметанний крем достатньо застиг (близько 3-4 годин).

Коли торт застигне, накрити салатник широким блюдом, перевернути, зняти салатник і акуратно відшарувати плівку. Потім прикрасити за своїм смаком.

Смачного!