ko.net.ua

В одній із закарпатських шкіл презентували виставку про кажанів

Національний природний парк «Синевир» презентував виставку «Повітряні акробати ночі» у Синевирсько-Полянському закладі загальної середньої освіти, що на Закарпатті.

Працівники природно-заповідної установи розповіли школярам про дивовижний світ кажанів, який дуже цікавий, але надзвичайно вразливий. Ці живі істоти чутливі до найменших змін у природі. Популяції кажанів зменшуються.

Презентована виставка має за мету привернути увагу до захисту кажанів шляхом спільного впровадження методів охорони тварин та підвищення обізнаності про них.

У Синевирсько-Полянському закладі загальної середньої освіти молодь і вчителі мають нагоду знайомитися з виставкою впродовж вересня, відтак вона буде передана у іншу школу. Впродовж року експозиція буде презентована у всіх школах регіону національного природного парку «Синевир».

Виставка надана в рамках проєкту «Підвищення екологічної обізнаності в місцевих громадах шляхом спільного збереження кажанів у природних регіонах Угорщини, Словаччини, Румунії та України».

Про це повідомляє Національний природний парк “Синевир”.