ko.net.ua

Незвичайні макарони у вершковому соусі

Інгредієнти:

– макарони – 200 г;

– рослинна олія – 1 ст. л.;

– плавлений сирок – 1 шт.;

– молоко – 500 мл.;

– сіль і спеції (орегано та сухий часник) – за смаком.

Спосіб приготування

На сковороду наливаємо ложку рослинної олії. Насипаємо макарони і на середньому вогні обсмажуємо пару хвилин до появи золотистої скоринки.

Коли макарони трохи підсмажилися, кладемо 1 плавлений сирок і вливаємо гаряче молоко. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо приблизно 10 хвилин.

За ці 10 хвилин кришку відкриваємо 1 раз приблизно через 5-7 хвилин від початку приготування, щоб перемішати. Після того, як минуло 10 хвилин, ще раз перемішуємо – рідини має стати дуже мало, а сирок буде дуже м’яким. Вогонь прибираємо до мінімуму і потім під кришкою готуємо ще 2-3 хвилини.

Подаємо готові макарони у вершковому соусі з будь-яким м’ясним або рибним блюдом або просто із овочевим салатом чи зеленню.

Смачного!