ko.net.ua

Французька галета з фруктами

peach galette with blackberry and red currant

Інгредієнти:

тісто на 2 пироги:

– пшеничне борошно – 200 г;

– цукор – 25 г;

– сметана (будь-якої жирності) – 100 г;я 

– вершкове масло – 100 г;

– сіль – дрібка;

Начинка на 1 пиріг:

– груші (в очищеному вигляді) – 150 г;

– яблука (в очищеному вигляді) – 150 г;

– ягоди;

– цукор – 50 г;

– кукурудзяний крохмаль – 20 г;

– ванільний цукор;

– вершкове масло – 10 г.

Спосіб приготування

У борошно додаємо дрібку солі, висипаємо цукор, натерте на крупній тертці масло. Перетираємо суміш до однорідної сухої крихти. Виливаємо сметану і все добре перемішуємо. Перекладаємо на стіл і збираємо в клубочок. Ділимо на 2 частини і в пакеті  відправляємо в холодильник мінімум на годину.

Розкачуємо тісто в різних напрямках на пергаменті товщиною близько 3 мм. Тісто з папером перекладаємо на деко. Змішуємо цукор із крохмалем і висипаємо на середину тіста, розтягуємо так, щоб по краях залишилися порожні бортики 2,5-3 см.

Викладаємо нарізані груші по краю розтягнутої сухої суміші, потім у середину викладаємо яблука. Додаємо трохи замороженої смородини. Зверху засипаємо ванільним цукром. Підвертаємо краї й змащуємо їх розтопленим маслом та посипаємо цукром.

Відправляємо випікати в попередньо нагріту духовку до 200 градусів на 35 хвилин. Залишаємо на деко хвилин 5, щоб сік зажелювався. Посипаємо ванільним цукром.

Смачного!