Інгредієнти:
– білі гриби – 200 г;
– вершки – 300 мл;
– вершкове масло – 50 г;
– цибуля – 1 шт.;
– часник – 2 зуб.;
– пшеничне борошно – 1 ст. л.;
– соняшникова олія – за смаком;
– сіль – за смаком;
– чорний перець (мелений) – за смаком.
Спосіб приготування:
Гриби промийте і дрібно наріжте.
Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.
На іншій сковороді обсмажте борошно у вершковому маслі до рум’янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок. Додайте у вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус здасться занадто густим, додайте трохи молока.
Також для соусу можна використовувати печериці, лисички або опеньки.