ko.net.ua

Домашній «Тартар» із білих грибів

Інгредієнти:

– білі гриби – 200 г;

– вершки – 300 мл;

– вершкове масло – 50 г;

– цибуля – 1 шт.;

– часник – 2 зуб.;

– пшеничне борошно – 1 ст. л.;

– соняшникова олія – за смаком;

– сіль – за смаком;

– чорний перець (мелений) – за смаком.

Спосіб приготування:

Гриби промийте і дрібно наріжте.

Цибулю і часник також подрібніть і обсмажте з цибулею на сковороді до прозорості. Потім додайте гриби і готуйте до випаровування рідини.

На іншій сковороді обсмажте борошно у вершковому маслі до рум’янцю. Потім додайте жирні вершки і розмішайте так, щоб не було грудочок. Додайте у вершковий соус гриби і тушкуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Якщо соус здасться занадто густим, додайте трохи молока.

Також для соусу можна використовувати печериці, лисички або опеньки.