ko.net.ua

Ягідний пиріг на сметані

Інгредієнти:

– сметана – 210 мл;

– яйце куряче – 1 шт.;

– цукор – 180 г;

– сода – 6 г;

– пшеничне борошно – 160 г;

– ягоди (полуниця, смородина, вишня) – 400–500 г.

Спосіб приготування

Духову шафу поставити на розігрів до 180 градусів. Ягоди промити, крупні – нарізати на шматочки.

Соду з’єднати зі сметаною, щоб пішла реакція нейтралізації.

Яйце спінити з цукром, увести в нього сметану і борошно, щоб вийшло густе, але текуче тісто.

На дно змащеної форми викласти половину ягід, зверху вилити половину тіста, знову – ягоди, а завершальний шар – інша половина сметанної основи.

Далі випікати пиріг у духовці 35–40 хвилин. Прикрасити пиріг можна помадкою із цукатами, горіхами або кондитерською присипкою.

Смачного!