Інгредієнти:
– сметана – 210 мл;
– яйце куряче – 1 шт.;
– цукор – 180 г;
– сода – 6 г;
– пшеничне борошно – 160 г;
– ягоди (полуниця, смородина, вишня) – 400–500 г.
Спосіб приготування
Духову шафу поставити на розігрів до 180 градусів. Ягоди промити, крупні – нарізати на шматочки.
Соду з’єднати зі сметаною, щоб пішла реакція нейтралізації.
Яйце спінити з цукром, увести в нього сметану і борошно, щоб вийшло густе, але текуче тісто.
На дно змащеної форми викласти половину ягід, зверху вилити половину тіста, знову – ягоди, а завершальний шар – інша половина сметанної основи.
Далі випікати пиріг у духовці 35–40 хвилин. Прикрасити пиріг можна помадкою із цукатами, горіхами або кондитерською присипкою.
Смачного!