Рецепт засолювання червоної риби
Інгредієнти:
– філе лосося на шкірі;
– 8 ст. л. великої солі;
– 6 ст. л. цукру;
– 5-6 бутонів гвоздики;
– невеликий пучок кропу;
– 50 мл коньяку;
– 1 ст. л. чорного перцю.
Спосіб приготування
Спеції подрібніть у ступці і викладіть у миску. Додайте рубаний кріп, сіль і цукор, перемішайте.
Філе лосося викладіть у форму з бортиками. Якщо філе на шкірі, викладіть спочатку шкірою вниз. Засипте сумішшю солі, цукру і спецій. Якщо філе без шкіри, посипте його з усіх боків. Влийте у форму коньяк, накрийте плівкою і поставте на 12 годин у холодильник. Під час засолювання достатньо одного перевертання філе.
Через 12 годин дістаньте філе з форми, промийте, обсушіть паперовими рушниками й залиште у холодильнику до подачі на стіл.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися